Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Sałatka gyros – przepis tradycyjny. Sałatka warstwowa i mieszana
Sałatka gyros to prawdziwa królowa każdej imprezy. Mało tego! Pod tą nazwą kryją się naprawdę rozmaite przepisy, z których każdy smakuje zupełnie inaczej. Ich cechą wspólną jest wspaniały, wyrazisty charakter. Jeśli jeszcze nigdy nie próbowałaś żadnej z poniższych wersji, to teraz z pewnością będziesz przygotowywać je często!
Sałatka gyros mieszana – przepis
Ta sałatka to świetna propozycja na przystawkę na imprezę ze znajomymi. Jest pyszna i w dodatku bardzo szybko się ją przygotowuje. Całość składników łączy się w wyraźny i bardzo charakterystyczny, lekko pikantny smak. Składniki:- 2 piersi z kurczaka
- mała kapusta pekińska
- ogórek zielony
- 3 ogórki konserwowe
- 2 papryki
- duża cebula fioletowa
- puszka kukurydzy
- ketchup, majonez
- przyprawa Gyros
zdjęcie ilustrujące/Canva
Jak zrobić warstwową sałatkę gyros?
Największy sekret tej warstwowej sałatki gyros to bardzo dobrze przyprawiony kurczak. To dzięki niemu nabiera takiego wyrazistego smaku. Przypadnie do gustu nawet najbardziej wybrednym podniebieniom. Jak najlepiej zdefiniować to danie? Słodkość i ostrość! Czy jest lepsze połączenie? Składniki:Szybka sałatka na imprezę
Przepisów na szybką sałatkę na imprezę jest wiele. Oczywiście najważniejsze jest to, aby nie trzeba było poświęcać na to dużo czasu, prawda? Dlatego, jeśli szukasz pomysłu na przystawkę, a brak Ci weny, to bez obaw możesz sięgnąć po kilka z tych propozycji: sałatka z zupek chińskich, z paluszków krabowych, z makaronem ryżowym, suszonymi pomidorami i ananasem czy też sałatka z ciecierzycą. Najważniejsze to wybrać takie dania, które będą na tle uniwersalne, że będą smakować większości Twoich gości.Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Czytaj więcej
Tabbouleh - zdrowa, smaczna i łatwa sałatka, którą pokochasz
Tabbouleh to orzeźwiająca sałatka, której historia zaczęła się w Libanie, a z czasem stała się rozpoznawalna na całym Bliskim Wschodzie i w Europie. Nazwa tabbouleh wywodzi się z języka arabskiego i ma związek ze słowem „taabil”, które oznacza coś przyprawionego. Potrawa ta znana jest jeszcze od czasów starożytnych, chociaż dzisiejszy przepis na tabbouleh uległ sporym modyfikacjom.
Sałatka z burratą - odkryj tajemnice włoskiej kuchni
Jeśli szukasz pomysłu na lekkie, orzeźwiające i pełne smaku danie, to sałatka z burratą będzie idealnym wyborem. Ta włoska przekąska, składająca się z kremowego sera burrata, świeżych pomidorków koktajlowych, aromatycznego oregano i oliwy extra virgin, z pewnością zachwyci Twoje podniebienie. W tym artykule znajdziesz przepis na sałatkę z burratą, jak ją podawać oraz kilka porad, które pomogą Ci w przygotowaniu tego wyjątkowego dania.
Sałatka z sałaty lodowej - prosta i pyszna
Sałatka z sałaty lodowej to idealne danie na letnie dni. Świeża, chrupiąca sałata lodowa w połączeniu z innymi smakowymi składnikami tworzy doskonałą surówkę, która idealnie komponuje się z różnymi rodzajami obiadów. W tym artykule podzielimy się przepisem na sałatkę z sałaty lodowej, podpowiemy jak ją podawać oraz udzielimy kilku praktycznych porad.