Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Przepis na pyszną tartę ze szpinakiem
Masz ochotę na przygotowanie pysznego dania bezmięsnego? Sięgnij po przepis na wyjątkową tartę ze szpinakiem! Szpinak, nie dość, że jest zdrowy, to także bardzo pyszny i dodaje energii. Koniecznie zaserwuj to danie swoim najbliższym.
Składniki: Spód tarty: 50 ml wody 250 g mąki pszennej 1 żółtko 125 g masła łyżeczka soli pół łyżeczki proszku do pieczenia Góra tarty: 2 ząbki czosnku 150 g szpinaku mrożonego 1 jajo kurze 135 g sera feta 1/2 cebuli masło sól i pieprz do smaku 100 g startego żółtego sera 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% 1/2 szklanki mleka Przygotowanie: Na początku należy przygotować ciasto. Wsyp mąkę do miski, dodaj masło, sól, wodę, proszek do pieczenia oraz żółtko. Wszystkie składniki wymieszaj na gładką masę. Odłóż ciasto do lodówki i wyjmij po upływie 30 minut. Następnie wyłóż nim formę do pieczenia ciasta i wstaw do rozgrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Później weź się za warzywa. Pokrój cebulkę i wyciśnij czosnek. Dopraw je solą oraz pieprzem i wrzuć na rozgrzaną patelnie. Następnie dodaj szpinak i smaż do momentu, kiedy szpinak będzie gotowy. Po zdjęciu patelni z ognia, dodaj pokruszony ser feta. Takim nadzieniem posmaruj upieczone ciasto. Mleko i śmietanę umieść w nowym naczyniu i wbij do niego jajo kurze oraz dołóż żółty ser, po czym dokładnie wymieszaj. Tak przygotowanym sosem, polej wierzch tarty. Całość wkładamy do rozgrzanego do 180 stopnie piekarnika i wyjmujemy po upływie 25- 30 minut. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Ravioli ze szpinakiem - przepis na pyszne danie z kuchni włoskiej
Czy kiedykolwiek próbowaaś ravioli ze szpinakiem? To wyjątkowe danie włoskie, które zachwyca swoim smakiem i wyglądem. Ravioli to małe kieszonki z ciasta, wypełnione różnorodnymi nadzieniami. Jednym z najpopularniejszych wariantów jest ravioli ze szpinakiem. W tej przepysznej kombinacji spotykają się delikatne ciasto i soczysty szpinak, tworząc idealne danie dla miłośników kuchni włoskiej.
Awokado, jabłko i szpinak: triada zdrowia w twoim smoothie
Jeśli szukasz zdrowego i smacznego sposobu na rozpoczęcie dnia lub uzupełnienie energii w ciągu dnia, smoothie z awokado, jabłka i szpinaku jest idealnym wyborem. To pyszne połączenie owoców i warzyw dostarcza nie tylko wspaniałego smaku, ale także wielu korzyści zdrowotnych. Dowiedz się, jak przygotować to pyszne smoothie, jakie ma właściwości zdrowotne oraz jak je podawać.
Szybka tarta na cieście francuskim
Ciasto francuskie to idealna baza do przygotowania różnych pyszności, w tym również tart. Jeśli szukasz szybkiego i prostego przepisu na smaczną tartę na cieście francuskim, to jesteś we właściwym miejscu! W tym artykule podzielę się z Tobą przepisem na szybką tartę na cieście francuskim, która zachwyci Twoje podniebienie.