Przepis na pyszną rybę po hiszpańsku

Uwielbiasz ryby w każdej postaci i nie wyobrażasz sobie, żebyś mogła z nich zrezygnować? Jeśli tak, to bardzo się cieszymy, ponieważ przedstawiamy Ci przepis na przepyszną, aromatyczną i kolorową rybę po hiszpańsku.
Składniki: łyżka oleju roślinnego średnia cebula, posiekana ząbek czosnku, drobno posiekany czerwona papryka duża marchewka 3 pomidory kilka oliwek puszka czerwonej fasoli 1/4 szklanki świeżej pietruszki 3 łyżki słodkiej papryki 4 łyżki zmielonego kminku 1 łyżeczka pieprzu cayenne 2 łyżki bulionu z kurczaka sól 5 filetów ulubionej ryby Przygotowanie: Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Wrzuć na nią cebulę i czosnek. Mieszaj, aż cebula zmięknie. Następnie dodaj paprykę, marchew, pomidory, oliwki oraz fasolę. Smaż, aż papryka są nieco zmięknie. Posyp pietruszką, papryką, kminkiem i polej bulionem. Dopraw solą do smaku. Umieść rybę na górze przygotowanych warzyw i dolej wodę, tak aby przykrywała warzywa. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj i gotuj około 40 minut, aż do zrobienia ryby. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł