Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Jak zrobić domowy ajerkoniak?
Ajerkoniak to pyszny likier jajeczny, który łatwo możesz zdobić w domu! Poznaj przepis.
Składniki:
- 5 żółtek
- 3 łyżki cukru waniliowego
- 4 łyżki białego cukru
- 300 ml mleka skondensowanego
- 300 ml wódki
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Domowy ajerkoniak z przepisu babci Helenki. Jak go zrobić?
Już sam proces przygotowywania domowego trunku potrafi okazać się świetną zabawą i sprawić człowiekowi dużą przyjemność, a gdy okaże się, że efekty tej zabawy są naprawdę wyśmienite, bo trunek wyszedł wyborny, satysfakcja będzie jeszcze większa. Warty wypróbowania jest chociażby przepis na ajerkoniak.
Ajerkoniak - przepis babci wyjawiony!
Jeśli szukasz przepisu na pyszny ajerkoniak, którym zachwycisz swoich gości, to koniecznie wypróbuj przepis babci. Ten tradycyjny przepis na ajerkoniak jest prosty w wykonaniu, a efekt końcowy z pewnością Cię zadowoli.
Obłędny likier jajeczny na Święta. Wszyscy zapominają o ważnym dodatku!
Chyba nie ma likieru, który bardziej kojarzyłby się z zimą i Gwiazdką. Jego smak ma w sobie coś magicznego. Jest słodki, a zarazem mocny i wyrazisty. Czy wiesz, jakie składniki są niezbędne do jego wykonania? Okazuje się, że często jest pomijany jeden dodatek.