Przepis na pyszną rybę w sosie koperkowym

Zastanawiasz się, jak urozmaicić potrawy, które postawisz na wigilijnym stole? W takim razie odkryj poniższy przepis na rybę w aksamitnym, wyrazistym, sosie koperkowym. Jest przepyszna!
Składniki:
  • 4 filety ulubionej ryby
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  •  cytryna, cienkie plasterki
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1/8 łyżeczki czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem. Filety dopraw solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Ułóż doprawione filety w naczyniu i połóż na nich plasterki cytryny. Piecz bez przykrycia przez około 20 minut. W międzyczasie wymieszaj posiekany koperek, majonez, śmietanę, sok z cytryny i czosnek. Polej sosem rybę po wyjęciu z piekarnika. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł