Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Canva.com
Biała kiełbasa w marynacie z TEGO składnika smakuje bosko. Podaj ją na Wielkanoc
Do przeczytania w ok. 1 min.
Biała kiełbasa w piwie to pomysł na dość szybkie i bardzo proste danie, które skradnie serce miłośnikom bawarskich smaków. Chrupiąca skórka kiełbasy i jej niesamowity aromat sprawiają, że nabiera ona zupełnie innego charakteru. Jak ją przygotować? Poniżej znajduje się przepis na 4 porcje.
Składniki na pyszne kiełbaski w piwie
- 4 białe kiełbasy surowe
- 3 cebule
- 125 ml Portera Bałtyckiego
- 80 ml oleju
- 10 g musztardy ostrej
- Majeranek, sól, pieprz
Sposób przygotowania pysznych kiełbasek
Canva.com
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W międzyczasie obierz i pokrój cebulę w piórka, a kiełbasę nakłuj widelcem po całej długości z dwóch stron.
- W miseczce wymieszaj połowę oleju z musztardą, majerankiem, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą posmaruj wszystkie kiełbaski.
- Rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju i zeszklij na niej pokrojoną wcześniej cebulę.
- Przełóż cebulę do żaroodpornego naczynia, wlej do niego piwo, a następnie ułóż kiełbasy. Całość wstaw do piekarnika i piecz przez godzinę.
- Tak przygotowane kiełbaski najlepiej smakują z chrupiącym pieczywem, ale można je również serwować z ziemniakami.
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Kiełbasa biała z patelni. Dodaj do niej cebulę, a zyska niezapomniany smak
Kiełbasa biała jest jednym z najpopularniejszych rodzajów kiełbasy, które można znaleźć na polskich stołach. Jest wyjątkowa ze względu na swoją delikatną konsystencję i subtelną mieszankę przypraw.
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
Kolorowe, piękne i bez chemii. Tak nasze babcie farbowały jajka
Jeśli nie chcesz używać sztucznych barwników do malowania pisanek, sprawdź metody na farbowanie jajek naturalnie. To nic trudnego i spokojnie możesz wykorzystać produkty, które znajdują się w Twojej kuchni.