Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Canva.com
Jak zrobić pastę kanapkową z wędzonej makreli? Sprawdzony przepis!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Pyszna i pożywna pasta do kanapek oraz świeżych bułek z makreli to hit jesieni na każdym stole. Ryby są bardzo zdrowe i zawierają cenny kwasy tłuszczowe. Pastę przygotujemy w zaledwie 15 minut a smak pozostanie na znacznie dłużej!
Pysza pasta makrelowa krok po kroku
Canva.com
Pasta z makreli to doskonały pomysł na idealne i pożywne śniadanie lub kolację. Makrela jest słoną rybą, więc doskonale smakuje z delikatnymi dodatkami i przyprawami. Kanapkową pastę przygotujemy w zaledwie 15 minut.
Domowe pasty są smaczne i zdrowe. Często są zdecydowanie lżejsze od gotowych produktów, które możemy kupić w supermarketach. To ważne, aby pasta była naturalnie wędzona bez ulepszaczy smaku i konserwantów. Nasz domowy przepis jest prawdziwym rarytasem.
Do przygotowania pasty makrelowej potrzebujemy kilku składników:
- 1 makrela wędzona
- 1 cebulka
- 1 ząbek czosnku
- 3 ogórki konserwowe
- 4 jajka
- 1,5 łyżki musztardy delikatesowej
- 1,5 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
- szczypiorek
Zobacz także
- Jajka gotujemy na twardo i obieramy.
- Dalej rozgniatamy je widelcem i przekładamy do miski.
- Mięso z ryby starannie oddzielamy od ości i przekładamy do rozgniecionych jajek w miseczce.
- Do jajek i ryby dodajemy ogórek, cebulę, czosnek pokrojone w drobną kostkę.
- Pastę przyprawiamy majonezem, musztardą, szczypiorkiem i solą oraz pieprzem.
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Pasta kanapkowa? Najlepsza z makreli!
Zastanawiałaś się kiedyś, jak przygotować pyszną pastę kanapkową, która idealnie pasuje do Twoich ulubionych kanapek? W tym artykule podzielimy się z Tobą przepisem na pastę kanapkową z makreli, która jest nie tylko smaczna, ale także bogata w składniki odżywcze. Dowiedz się, jak podawać pastę kanapkową i zapoznaj się z naszymi poradami, które pomogą Ci stworzyć idealną pastę do kanapek.
Pasta rybna z makreli w roli głównej!
Pasta rybna z makreli to pyszna i zdrowa alternatywa dla klasycznych past kanapkowych. Jest to danie, które można przygotować w kilka minut, a smakuje wyśmienicie. W tym artykule przedstawimy przepis na pastę rybną z makreli oraz podpowiemy, jak ją najlepiej podawać i jakie porady warto wziąć pod uwagę podczas jej przygotowania.
Te ryby są bardzo zdrowe. Nie każdy wie, jak je zjeść
Najzdrowsze ryby to ryby lekko podgotowane, duszone na parze albo upieczone. Wędzone ryby nie są aż tak bardzo wartościowe, ale jeśli sięga się po nie od czasu do czasu i naprawdę lubi się ich smak, nic nie stoi na przeszkodzie, by mimo wszystko czasami sobie na nie pozwalać.