Pasta z awokado – przepisy na domowe guacamole do kanapek
(Aktualizacja: 07 kwietnia 2022)
Do przeczytania w ok. 2 min.
Pasta z awokado znana również jako guacamole to znakomity dodatek do kanapek, tradycyjnych meksykańskich nachos, ryb, czy też grillowanego mięsa. Niezwykle łatwa w przygotowaniu, lecz bardzo efektowna pasta, która za sprawą wyjątkowych walorów smakowych doskonale wpisuje się w menu imprezowych przekąsek lub rodzinnych spotkań. Wyjaśniamy jak zrobić pastę z awokado w tradycyjnym meksykańskim stylu.
Reklama
Przepis na tradycyjną pastę z awokado
Składniki na guacamole:- Obrane awokado bez pestki wrzuć do miski i delikatnie rozgnieć przy użyciu widelca. Kupując owoce pamiętaj, aby wybierać tylko miękkie i dojrzałe sztuki
- Pomidora oraz cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj do awokado i delikatnie przemieszaj
- Następnymi składnikami, które należy dodać to sok wyciśnięty z połówki limonki oraz jedna łyżka oliwy z oliwek
- Dopraw solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie wymieszaj widelcem do uzyskania pasty o kremowej konsystencji
- Przed podaniem posyp pastę poszatkowanymi liśćmi świeżej kolendry
canva.com
Pasta z awokado i jajka – przepis
Składniki:Reklama
canva.com
Z czym jeść guacamole?
Pasta z awokado idealnie sprawdzi się jako zamiennik masła do kanapek lub sos do chipsów, co będzie zdecydowaniem lepszym wyborem dla Twojego zdrowia.Reklama
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Obłędny sernik z musem pistacjowym. Pyszny deser na Dzień Matki
Zbliża się Dzień Matki, więc czas pomyśleć o tym, aby zaskoczyć bliskie osoby pysznym deserem. Jedną z naszych topowych, obłędnie pysznych propozycji jest delikatny sernik z musem pistacjowym. Uwaga! Ten smak uzależnia.
Arbuzowy chłodnik z fetą i miętą - idealna zupa na upały istnieje
Zbliżające się wakacje zachęcają do zmiany diety na lekką, niskokaloryczną i orzeźwiającą. Doskonałą propozycją będzie zatem chłodnik z arbuza z dodatkiem sera feta oraz aromatycznej mięty. To jest pyszne!
Krem z kalafiora. Dodaj ser gorgonzola, aby odkryć nowy i niebanalny smak!
Kalafior nieodzownie kojarzy nam się z pyszną, nowalijkową i wiosenną zupą od babci. Dziś przygotujemy pyszny krem kalafiorowy z dodatkiem intensywnie pachnącego sera gorgonzola. Palce lizać!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl