Biała kiełbasa z rozmarynem na stole
Canva.com

Biała kiełbasa w marynacie z TEGO składnika smakuje bosko. Podaj ją na Wielkanoc

Biała kiełbasa w piwie to pomysł na dość szybkie i bardzo proste danie, które skradnie serce miłośnikom bawarskich smaków. Chrupiąca skórka kiełbasy i jej niesamowity aromat sprawiają, że nabiera ona zupełnie innego charakteru. Jak ją przygotować? Poniżej znajduje się przepis na 4 porcje.
Reklama

Składniki na pyszne kiełbaski w piwie

  • 4 białe kiełbasy surowe
  • 3 cebule
  • 125 ml Portera Bałtyckiego
  • 80 ml oleju
  • 10 g musztardy ostrej
  • Majeranek, sól, pieprz

Sposób przygotowania pysznych kiełbasek

Biała kiełbasa z rozmarynem
Canva.com
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W międzyczasie obierz i pokrój cebulę w piórka, a kiełbasę nakłuj widelcem po całej długości z dwóch stron.
  2. W miseczce wymieszaj połowę oleju z musztardą, majerankiem, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą posmaruj wszystkie kiełbaski.
  3. Rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju i zeszklij na niej pokrojoną wcześniej cebulę.
  4. Przełóż cebulę do żaroodpornego naczynia, wlej do niego piwo, a następnie ułóż kiełbasy. Całość wstaw do piekarnika i piecz przez godzinę.
  5. Tak przygotowane kiełbaski najlepiej smakują z chrupiącym pieczywem, ale można je również serwować z ziemniakami.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama