Canva.com
Biała kiełbasa w marynacie z TEGO składnika smakuje bosko. Podaj ją na Wielkanoc
Do przeczytania w ok. 1 min.
Biała kiełbasa w piwie to pomysł na dość szybkie i bardzo proste danie, które skradnie serce miłośnikom bawarskich smaków. Chrupiąca skórka kiełbasy i jej niesamowity aromat sprawiają, że nabiera ona zupełnie innego charakteru. Jak ją przygotować? Poniżej znajduje się przepis na 4 porcje.
Reklama
Składniki na pyszne kiełbaski w piwie
- 4 białe kiełbasy surowe
- 3 cebule
- 125 ml Portera Bałtyckiego
- 80 ml oleju
- 10 g musztardy ostrej
- Majeranek, sól, pieprz
Sposób przygotowania pysznych kiełbasek
Canva.com
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W międzyczasie obierz i pokrój cebulę w piórka, a kiełbasę nakłuj widelcem po całej długości z dwóch stron.
- W miseczce wymieszaj połowę oleju z musztardą, majerankiem, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą posmaruj wszystkie kiełbaski.
- Rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju i zeszklij na niej pokrojoną wcześniej cebulę.
- Przełóż cebulę do żaroodpornego naczynia, wlej do niego piwo, a następnie ułóż kiełbasy. Całość wstaw do piekarnika i piecz przez godzinę.
- Tak przygotowane kiełbaski najlepiej smakują z chrupiącym pieczywem, ale można je również serwować z ziemniakami.
Zobacz także
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
Kolorowe, piękne i bez chemii. Tak nasze babcie farbowały jajka
Jeśli nie chcesz używać sztucznych barwników do malowania pisanek, sprawdź metody na farbowanie jajek naturalnie. To nic trudnego i spokojnie możesz wykorzystać produkty, które znajdują się w Twojej kuchni.
Oto sekret idealnie soczystej szynki pieczonej na Wielkanoc. Twoi goście będą w szoku
Domowa pieczona szynka bardzo dobrze sprawdza się w roli przystawki. Można pokroić ją na grube plastry i podać gościom przed głównym posiłkiem, by rozbudzić ich kubki smakowe i zwiększyć ich ochotę na coś porządnego i bardziej obiadowego.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2023 ZaradnaKobieta.pl