Canva
Trzy przepisy na błyskawiczne, sycące śniadanie. Koniecznie połącz jajka z jednym, prostym składnikiem, a smak będzie obłędny
Do przeczytania w ok. 2 min.
Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Coś na ciepło, co rozgrzej Cię na początku dnia, a nie będzie przy tym dużo roboty? Sprawdź te trzy proste przepisy, naszykuj jajka i zobacz, co można zjeść na śniadanie
Reklama
Co można zjeść na śniadanie?
Wystarczy, że połączysz jajka z masłem klarowanym, a otrzymasz wyjątkowy smak. To idealny patent na sycące śniadanie.
Co można zjeść na śniadanie — tosty francuskie
To danie idealnie smakuje w wersji na słodko i wytrawnej.
Składniki
- 2 jajka
- chleb tostowy (lub zwykły)
- masło klarowane
Przepis
- Rozbij i roztrzep jajka.
- Zamocz chleb w jajkach z każdej strony.
- Rozgrzej patelnię i masło klarowane.
- Smaż tosty z obu stron.
Z czym podawać?
Możesz je zjeść z szynką i serem lub cukrem pudrem, miodem, dżemem.
Canva
Co można zjeść na śniadanie — jajecznica na maśle
Reklama
Chyba nie ma szybszego dnia. Gotową jajecznicę możesz udekorować, czym tylko chcesz. Dobrze smakuje ze świeżymi warzywami.
Składniki
- 3 jajka
- masło klarowane
- sól
- pieprz
- masło klarowane
Przepis
- Rozbij jajka.
- Rozgrzej masło na patelni.
- Dodaj jajka. Dodaj sól i pieprz.
- Kiedy jajecznica się zetnie, możesz jeść.
Z czym podawać?
Do jajecznicy pasują pomidorki, natka pietruszki, oliwki, ogórek, sałata.
Co można zjeść na śniadanie — placki bananowe
Najprostszy przepis na świecie. Proporcje są 1:1:1.
Składniki
- 3 jajka
- 3 banany
- 3 łyżki mąki
- olej do smażenia
Przepisy
- Wbij jajka do miski i roztrzep.
- Dodaj banany i rozgnieć widelcem.
- Dosyp mąkę.
- Wymieszaj wszystko.
- Smaż z obu stron na maśle klarowanym.
Z czym podawać?
Smaczne są z syropem i owocami i jogurtem.
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Czytaj więcej
Jak ugotować jajka na twardo żeby się dobrze obierały?
Czy zdarzyło Ci się kiedyś ugotować jajka na twardo i z trudem obierać skorupkę? Niezależnie od tego, czy przygotowujesz je na śniadanie, jako dodatek do sałatek czy tradycyjne jajka faszerowane, ważne jest, aby skorupka łatwo się odklejała. W tym artykule podpowiemy Ci kilka trików, które pomogą Ci uzyskać idealnie ugotowane jajka na twardo, które będą się dobrze obierały.
Zimowe dodatki do kanapek: Nie musi być nudno!
Chociaż zima kojarzy się z ciężkimi, sycącymi posiłkami, nie musisz rezygnować z lekkich i smacznych kanapek. Dodatki do kanapek na zimę mogą dodać im nie tylko wyjątkowego smaku, ale także ciepła i odrobiny świątecznego klimatu. Przedstawiamy Ci kilka pysznych i urozmaiconych propozycji, które sprawią, że Twoje zimowe śniadania i kolacje będą jeszcze bardziej apetyczne.
Jak sprawdzić czy jajko jest dobre?
Czy zdarzyło Ci się kiedyś rozbijać jajko do potrawy, tylko po to, aby odkryć, że jest zepsute? To naprawdę frustrujące i może zepsuć całe danie. Dlatego ważne jest, aby wiedzieć, jak sprawdzić świeżość jajka przed jego użyciem. W tym artykule podpowiemy Ci kilka prostych trików, które pozwolą Ci upewnić się, czy jajko jest dobre czy nie, bez konieczności rozbijania skorupki.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl