Dodaj do pasty z czerwonej fasoli ten jeden chrupiący składnik. Zakochasz się w tym smaku!
Do przeczytania w ok. 1 min.
W kategorii najlepszych dodatków do pieczywa domowa pasta z fasoli jest niekwestionowanym liderem. Solidna warstwa pożywnej pasty na pieczywie nadaje mu pysznego smaku, a kremowa tekstura sprawia ogromną przyjemność w trakcie jedzenia.
Za smak pasty odpowiadają wędzona papryka, musztarda oraz chrupiący dodatek, czyli ogórki kiszone. Bardzo prawdopodobne, że jeden słoik nie wystarczy i będzie trzeba przygotować większe zapasy pysznej pasty.
Pasta z fasoli – prosty i szybki przepis
Składniki:
- 1,5 szklanki ugotowanej fasoli
- 1 cebula
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 ogórek kiszony
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- pieprz, sól
Przygotowanie prostej pasty z czerwonej fasoli
Jeżeli nie masz pod ręką świeżej ugotowanej fasoli, bez problemu możesz wykorzystać tę z puszki. Cebulę drobno pokrój i podsmaż na oleju z pestek winogron do zarumienienia. Na kilka chwil przed końcem smażenia dodaj do niej wędzoną paprykę - pilnuj, żeby się nie przypaliła, bo nabierze wtedy nieprzyjemnego gorzkiego smaku. Ogórka, musztardę i fasolę zmiksuj na gładką masę. Przełóż do niej mieszankę cebuli i papryki wędzonej. Dopraw pieprzem i solą. Całość wymieszaj, a na końcu gotową pastę umieść w czystym i wyparzonym słoiku. Smacznego.