Pasta z czerwonej fasolki w miseczkach
Canva.com

Dodaj do pasty z czerwonej fasoli ten jeden chrupiący składnik. Zakochasz się w tym smaku!

Pasta z fasoli to uniwersalny produkt, który można wykorzystać do wielu różnych dań. Bardzo dobrze sprawdzi się jako dodatek do obiadu, a jeszcze lepiej na kanapkach. Mało tego, sposób zrobienia sporego zapasu pasty jest prosty i błyskawiczny.
Reklama

W kategorii najlepszych dodatków do pieczywa domowa pasta z fasoli jest niekwestionowanym liderem. Solidna warstwa pożywnej pasty na pieczywie nadaje mu pysznego smaku, a kremowa tekstura sprawia ogromną przyjemność w trakcie jedzenia.

Za smak pasty odpowiadają wędzona papryka, musztarda oraz chrupiący dodatek, czyli ogórki kiszone. Bardzo prawdopodobne, że jeden słoik nie wystarczy i będzie trzeba przygotować większe zapasy pysznej pasty.

Pasta z fasoli – prosty i szybki przepis

Pasta z czerwonej fasolki
Canva.com

Składniki:

  • 1,5 szklanki ugotowanej fasoli
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • pieprz, sól

Przygotowanie prostej pasty z czerwonej fasoli

Reklama

Jeżeli nie masz pod ręką świeżej ugotowanej fasoli, bez problemu możesz wykorzystać tę z puszki. Cebulę drobno pokrój i podsmaż na oleju z pestek winogron do zarumienienia. Na kilka chwil przed końcem smażenia dodaj do niej wędzoną paprykę - pilnuj, żeby się nie przypaliła, bo nabierze wtedy nieprzyjemnego gorzkiego smaku. Ogórka, musztardę i fasolę zmiksuj na gładką masę. Przełóż do niej mieszankę cebuli i papryki wędzonej. Dopraw pieprzem i solą. Całość wymieszaj, a na końcu gotową pastę umieść w czystym i wyparzonym słoiku. Smacznego.

Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama