Zupa serowa
Canva.com

Intensywny smak tej zupy zachwyca. W środku cztery sery

Zupa Cztery Sery to wegetariańska zupa dla miłośników intensywnych smaków. Jest niezwykle sycąca i bardzo szybka w przygotowaniu, a w jej skład wchodzą łatwo dostępne składniki. Jak ja przygotować? Poniżej znajduje się przepis na 4 porcje.
Reklama

Składniki na zupę serową

  • 1,5l wody
  • 1 marchewka
  • 1 korzeń pietruszki
  • ¼ selera
  • 1 serek topiony śmietankowy
  • 100g gorgonzoli
  • 100g mozzerelli
  • 200g goudy
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • Szczypta ostrej papryki
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania pysznej zupy serowej

  1. Marchewkę, korzeń pietruszki i seler obierz, a następnie pokrój w kawałki i zalej wodą. Gotuj na małym ogniu razem z listkami laurowymi aż do miękkości warzyw.
  2. Kiedy warzywa będą miękkie, wyciągnij liście laurowe i zmiksuj wszystko za pomocą blendera ręcznego. Zupa powinna mieć jednolitą konsystencję.
  3. Zagotuj zupę i dodaj do niej serek topiony, pokrojoną mozzarellę, pokruszoną gorgonzolę oraz starty ser gouda. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj aż sery się roztopią.
  4. Dopraw zupę ostrą papryką, solą i pieprzem. Rozlej do miseczek i udekoruj posiekaną natką pietruszki. Warto serwować zupę z grzankami przyrumienionymi na maśle.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama