Pasta kanapkowa z makreli
Canva.com

Jak zrobić pastę kanapkową z wędzonej makreli? Sprawdzony przepis!

Pyszna i pożywna pasta do kanapek oraz świeżych bułek z makreli to hit jesieni na każdym stole. Ryby są bardzo zdrowe i zawierają cenny kwasy tłuszczowe. Pastę przygotujemy w zaledwie 15 minut a smak pozostanie na znacznie dłużej!
Reklama

Pysza pasta makrelowa krok po kroku

Pasta kanapkowa z makreli
Canva.com

Pasta z makreli to doskonały pomysł na idealne i pożywne śniadanie lub kolację. Makrela jest słoną rybą, więc doskonale smakuje z delikatnymi dodatkami i przyprawami. Kanapkową pastę przygotujemy w zaledwie 15 minut.

Domowe pasty są smaczne i zdrowe. Często są zdecydowanie lżejsze od gotowych produktów, które możemy kupić w supermarketach. To ważne, aby pasta była naturalnie wędzona bez ulepszaczy smaku i konserwantów. Nasz domowy przepis jest prawdziwym rarytasem.

Do przygotowania pasty makrelowej potrzebujemy kilku składników:

  • 1 makrela wędzona
  • 1 cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 ogórki konserwowe
  • 4 jajka
  • 1,5 łyżki musztardy delikatesowej
  • 1,5 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek
  1. Jajka gotujemy na twardo i obieramy.
  2. Dalej rozgniatamy je widelcem i przekładamy do miski.
  3. Mięso z ryby starannie oddzielamy od ości i przekładamy do rozgniecionych jajek w miseczce.
  4. Do jajek i ryby dodajemy ogórek, cebulę, czosnek pokrojone w drobną kostkę.
  5. Pastę przyprawiamy majonezem, musztardą, szczypiorkiem i solą oraz pieprzem.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama