Ravioli z grzybami
Canva.com

Jak zrobić pyszny farsz grzybowy do ravioli? Oto sekret mistrza Paolo

Mistrz kuchni, Paolo, podzielił się z nami swoim sekretem na wyjątkowy farsz grzybowy do ravioli. To danie zachwyca smakiem i aromatem, sprawiając, że każdy kęs jest prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Reklama

Składniki:

  • 250g świeżych pieczarek
  • 150g suszonych borowików
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Świeży tymianek i rozmaryn
  • Sól i pieprz do smaku
  • 100ml śmietany kremówki
  • 50g parmezanu

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od namoczenia suszonych borowików w ciepłej wodzie przez około 30 minut. Następnie odcedź je i drobno je posiekaj.
  2. Pieczarki umyj, oczyść i również pokrój w drobną kostkę.
  3. Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na maśle i oliwie na złoty kolor.
  4. Dodaj do garnka pokrojone pieczarki i suszone borowiki. Smaż, aż odparuje cała woda.
  5. Wrzuć świeże zioła, sól i pieprz. Całość duś jeszcze przez kilka minut.
  6. Następnie dodaj śmietanę i gotuj na małym ogniu przez kolejne 5 minut.
  7. Na koniec dodaj starty parmezan i dokładnie wymieszaj.
  8. Farsz jest gotowy do nakładania do ravioli!
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama