Canva.com
Nietypowa pasta jajeczna. TEN składnik totalnie zmienia smak!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Pasty kanapkowe to doskonały pomysł na szybki i smaczny posiłek. Jedną z najpopularniejszych past kanapkowych jest tradycyjna pasta jajeczna. Ale co byś powiedziała na dodanie do niej zaskakującego składnika - tuńczyka?
Reklama
Składniki na pastę jajeczną z tuńczykiem
- 4 jajka, ugotowane na twardo
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju, odsączona
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki posiekanej cebuli
- 2 łyżki posiekanych korniszonów
- Sól i pieprz do smaku
Jak zrobić pastę krok po kroku?
- Wrzuć jajka do rondla z zimną wodą i gotuj na średnim ogniu przez około 10-12 minut. Po ugotowaniu, przełóż jajka do miski z zimną wodą, aby szybko schłodzić. Obierz skorupki i pokrój jajka na drobne kawałki.
- Otwórz puszkę tuńczyka i odsącz go z nadmiaru sosu lub oleju. Możesz również użyć tuńczyka w sosie własnym. Rozgnieć tuńczyka za pomocą widelca, aby uzyskać drobne kawałki.
- W misce połącz rozgniecione jajka, rozgnieciony tuńczyk, majonez, musztardę, posiekaną cebulę i korniszony. Dokładnie wymieszaj składniki, aby się połączyły. Możesz użyć łyżki do mieszania lub delikatnie zamieszać pastę jajeczną z tuńczykiem za pomocą widelca.
- Dodaj sól i pieprz do pasty jajecznej z tuńczykiem według własnych preferencji.
Zobacz także
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Pasta marchewkowa na dwa sposoby!
Czy kiedykolwiek zastanawiałaś się, jak wykorzystać marchewki w ciekawy sposób? Pasta marchewkowa to doskonałe rozwiązanie! Ta zdrowa i smaczna alternatywa dla tradycyjnej pasty może być zarówno pysznym dodatkiem do kanapek, jak i głównym daniem. W tym artykule dowiesz się więcej o przepisach na pastę marchewkową, poradach dotyczących jej przygotowania oraz sposobach podawania.
Pasta dyniowa z żurawiną. Idealna na kanapkę
Pasta dyniowa to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych past do kanapek. Dodatek żurawiny nadaje jej wyjątkowego smaku i aromatu.
Pasta z dyni: Pyszny dip i nie tylko!
Czy wiesz, że pasta z dyni może być idealnym dodatkiem do kanapek na śniadanie lub pysznym dipem na imprezę? Ta smaczna i zdrowa pasta jest łatwa do przygotowania i pełna korzyści zdrowotnych. W tym artykule dowiesz się, jak zrobić pastę z dyni, jakie ma właściwości zdrowotne i jak ją podawać. Przygotuj się na prawdziwą ucztę dla podniebienia!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl