Canva.com
Pyszne buraczki do obiadu? Zastosuj prosty trik Magdy Gessler!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Buraczki zasmażane są doskonałym dodatkiem do prawie każdego mięsa. Co zrobić, aby zawsze były pyszne i pełne aromatu? Magda Gessler zdradziła swój sekret!
Reklama
Sekret idealnych buraczków
Canva.com
Buraki są doskonałym źródłem błonnika, kwasu foliowego, potasu i manganu. Buraki mają również przeciwutleniacze, które pomagają w stanach zapalnych i profilaktyce raka. Mają również niski indeks glikemiczny i są bogate w przeciwutleniacze. Buraki zawierają również dużą ilość cukru, co może powodować wzrost poziomu cukru we krwi, a następnie spadek. Może to prowadzić do poczucia zmęczenia i osłabienia.
Zobacz także
Magda Gessler zdradziła, jak przyrządzić pyszne buraczki zasmażane, tak, aby znajdujące się w nich witaminy - A, E, K oraz B nie rozpuściły się w tłuszczach. Gwiazda zaleca, aby do smażenia buraczków użyć skwarek lub dobrej jakości smalcu.
Canva.com
Do przygotowania buraczków z przepisu restauratorki potrzebujemy:
Reklama
- 600 g buraków ćwikłowych
- 1 duża cebula
- 1 łyżka smalcu ze skwarkami
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- ocet jabłkowy
- przyprawy w ilości do smaku: kminek, cukier, sól i pieprz czarny
- Buraki na początku myjemy i zalewamy wodą w dużym garnku. Wodę doprowadzamy do wrzenia i gotujemy buraki, aż będą miękkie. Potrzebny czas to około 60 minut.
- Ugotowane buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce.
- Na patelni rozgrzewamy smalec ze skwarkami. Smażymy na nim cebulkę i solimy ją.
- Dodajemy mąkę pszenną i wrzucamy starte buraki.
- Czekamy kilka minut, aż woda odparuje z patelni.
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Puszyste i smaczne naleśniki amerykańskie. Prosty przepis Magdy Gessler
Chrupiące i jeszcze ciepłe naleśniki to najlepszy pomysł na śniadanie na słodko. Nasze serce skradły pancakes w stylu amerykańskim z przepisu Magdy Gessler. Sa lekkie, puszyste i cudownie smakują!
Mistrzowski przepis Magdy Gessler na ciasto na pierogi. Nie ma lepszej receptury!
Domowe pierogi kojarzą się nam nieodzownie z babcinymi recepturami. Magda Gessler w jednym ze swoich programów zdradziła, jak zrobić pyszne, cienkie ciasto na pierogi z bogatym wnętrzem i fantazyjnymi brzegami. To najlepszy przepis, jaki znamy!
Zupa czosnkowa z przepisu Magdy Gessler. Niebo w gębie!
Zupa czosnkowa jest delikatna i jednocześnie może być doskonałym daniem na rozgrzanie organizmu. Wersja z przepisu Magdy Gessler jest niezwykle pyszna i zachwyci wyjątkowym smakiem nawet najbardziej wymagających gości.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl