Canva.com
Smażone warzywa z grzybami mun - azjatycki smakołyk!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Bo grzyby mun mają ogromną wartość odżywczą, a w połączeniu z warzywami stają się cennym wsparciem dla każdego z nas. A ponieważ przepis na to pyszne danie jest bardzo prosty, jego popularność nie powinna dziwić. Jak zatem przygotować smażone warzywa z grzybami mun?
Reklama
Składniki na pyszne warzywa
- kiełki sojowe (10 dag)
- fasolka szparagowa (10 dag)
- kalafior (10 dag)
- grzyby mun (6 sztuk)
- papryka czerwona (1 sztuka)
- marchew (1 sztuka)
- olej rzepakowy do smażenia
- przyprawy: cukier (1 łyżka), sos sojowy (1 łyżka), sól i olej sezamowy (1 łyżeczka)
Jak przygotować azjatycki specjał?
Przemienienie wymienionych powyżej składników w zdrowe i pyszne danie o orientalnym charakterze nikomu nie powinno sprawić większych problemów. Od czego zacząć? Od namoczenia grzybów mun oraz pokrojenia ich w cienkie paski.
Następnie można pokroić w paski paprykę i marchewkę, podzielić kalafior na różyczki, a następnie wrzucić wszystkie składniki na rozgrzaną patelnię. Po kilku minutach smażenia można dodać sos sojowy, a na koniec skropić gotowe danie olejem sezamowym.
Zobacz także
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl