Zupa meksykańska
Canva.com

Zupa meksykańska z nachosami i limonką. Grzeje, aż miło!

Kiedy za oknem robi się chłodniej, nie ma nic lepszego niż pyszna, rozgrzewająca zupa. Dziś proponujemy wyjątkową zupę meksykańską z nachosami i limonką. Jej pikantny smak i chrupiące dodatki sprawią, że zimowe wieczory staną się o wiele przyjemniejsze.
Reklama

Składniki:

- 1 czerwona cebula

- 2 ząbki czosnku

- 1 papryka czerwona

- 1 papryka żółta

- 1 puszka pomidorów krojonych

- 1 puszka czerwonej fasoli

- 1 puszka kukurydzy

- 1 łyżeczka chili w proszku

- 1 łyżeczka kuminu

- Sól, pieprz do smaku

- 1 litr bulionu warzywnego

- Nachosy

- Limonka

- Świeża kolendra (opcjonalnie)

Przygotowanie:

1. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a papryki pokrój w kostkę.

2. Podsmaż cebulę i czosnek na oliwie, a następnie dodaj papryki.

Reklama

Smaż chwilę razem.

3. Dodaj pomidory, fasolę i kukurydzę. Wymieszaj.

4. Dodaj przyprawy: chili w proszku, kumin, sól i pieprz. Wlej bulion warzywny.

5. Gotuj zupę na małym ogniu przez około 30 minut, aż warzywa będą miękkie.

6. Podawaj z nachosami, skropioną sokiem z limonki i posypaną świeżą kolendrą.

Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama