Składniki:
- 2 podwójne filety z piersi kurczaka
- duża cebula
- kukurydza w puszce
- 5 kolorowych papryk
- 5 średniej wielkości pomidorów
- 3 cukinie
- dowolny olej
- sól, pieprz, inne przyprawy
Przygotowanie:
Oprawiamy, myjemy oraz osuszamy pierś kurczaka. Następnie kroimy ją w kostkę, doprawiamy przyprawami i wrzucamy na patelnię. Trzymamy mięso na patelni do momentu zarumienienia. W międzyczasie kroimy cebulkę, paprykę, cukinię i pomidory bez skórki. Wrzucamy wszystko do jednego garnka i smażymy na odrobinie oleju. Po kilku minutach dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki i zostawiamy na 2 minuty na ogniu, co chwilę mieszając. Następnie do garnka przekładamy usmażone mięso, doprawiamy całość ulubionymi przyprawami i zostawiamy na małym ogniu na następne 10 minut. Nie zapominamy o mieszaniu!