Przepis na letnie leczo z warzywami i kurczakiem

Kuchnia Czwartek, 19 lipca 2018
Oceń:
4 / 9 głosów
Przepis na letnie leczo z warzywami i kurczakiem

Jeśli szukasz przepisu na leczo, ten jest najlepszy! Wypróbuj go i ciesz się pysznym smakiem tego letniego dania!

Składniki:

  • 2 podwójne filety z piersi kurczaka
  • duża cebula
  • kukurydza w puszce
  • 5 kolorowych papryk
  • 5 średniej wielkości pomidorów
  • 3 cukinie
  • dowolny olej
  • sól, pieprz, inne przyprawy

Przygotowanie:

Oprawiamy, myjemy oraz osuszamy pierś kurczaka. Następnie kroimy ją w kostkę, doprawiamy przyprawami i wrzucamy na patelnię. Trzymamy mięso na patelni do momentu zarumienienia. W międzyczasie kroimy cebulkę, paprykę, cukinię i pomidory bez skórki. Wrzucamy wszystko do jednego garnka i smażymy na odrobinie oleju. Po kilku minutach dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki i zostawiamy na 2 minuty na ogniu, co chwilę mieszając. Następnie do garnka przekładamy usmażone mięso, doprawiamy całość ulubionymi przyprawami i zostawiamy na małym ogniu na następne 10 minut. Nie zapominamy o mieszaniu!