Przepis na letnie leczo z warzywami i kurczakiem

Przepis na letnie leczo z warzywami i kurczakiem

Jeśli szukasz przepisu na leczo, ten jest najlepszy! Wypróbuj go i ciesz się pysznym smakiem tego letniego dania!
Reklama
Składniki:
  • 2 podwójne filety z piersi kurczaka
  • duża cebula
  • kukurydza w puszce
  • 5 kolorowych papryk
  • 5 średniej wielkości pomidorów
  • 3 cukinie
  • dowolny olej
  • sól, pieprz, inne przyprawy
Przygotowanie: Oprawiamy, myjemy oraz osuszamy pierś kurczaka. Następnie kroimy ją w kostkę, doprawiamy przyprawami i wrzucamy na patelnię. Trzymamy mięso na patelni do momentu zarumienienia. W międzyczasie kroimy cebulkę, paprykę, cukinię i pomidory bez skórki. Wrzucamy wszystko do jednego garnka i smażymy na odrobinie oleju. Po kilku minutach dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki i zostawiamy na 2 minuty na ogniu, co chwilę mieszając. Następnie do garnka przekładamy usmażone mięso, doprawiamy całość ulubionymi przyprawami i zostawiamy na małym ogniu na następne 10 minut. Nie zapominamy o mieszaniu!
Reklama
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama