Zupa z kalarepy
Przejdź do galerii zdjęć
Jak już wiemy, kalarepa może być smacznym dodatkiem na surowo. Na ciepło najpopularniejsza jest w formie zupy. W tym przepisie wykorzystamy zarówno bulwę jak i liście.
Reklama
Wiosenna zupa warzywna z kalarepą
Składniki- dwie małe kalarepy - koniecznie z ładnymi i jędrnymi liśćmi
- włoszczyzna do przygotowania bulionu
- jedna duża cebula
- świeży koperek
- olej
- sól, pieprz
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: zupa z kalarepy
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Frytki z kalarepy: Zdrowie na talerzu!
Czy wiesz, że frytki z kalarepy to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych frytek ziemniaczanych? Kalarepa, znana również jako brukiew, jest warzywem o niezwykłych właściwościach zdrowotnych. Jej delikatny smak i chrupiąca konsystencja sprawiają, że frytki z kalarepy są doskonałym dodatkiem do różnych dań. W tym artykule przedstawiamy przepis na frytki z kalarepy, omawiamy ich właściwości zdrowotne, podpowiadamy jak je podawać i udzielamy kilku porad.
Obłędnie pyszny krem z kalarepy. Dodaj ten składnik, aby podkręcić smak!
Krem z kalarepy to szybki, tani i łatwy pomysł na pożywny obiad dla całej rodziny. Aromatyczna zupa rozgrzewa w chłodne dni, dlatego świetnie sprawdzi się w okresie zimowym i jesiennym. Jak ją przygotować? Poniżej znajduje się przepis na 4 porcje.
Surówka z kalarepy w niezwykłej odsłonie!
Surówka z kalarepy to nie tylko pyszne danie, ale również niezwykle zdrowe źródło witamin i minerałów. W tym artykule dowiesz się, jak przygotować najlepszą surówkę z kalarepy, jakie składniki wybrać oraz jakie propozycje dodatków będą najlepiej pasować.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl