Bezalkoholowe mojito jest lekkie, orzeźwiające i zdrowe - wszystko to za sprawą dodatku świeżych liści mięty i zielonej limonki, która stanowi bogate źródło cennej dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu witaminy C. Przygotowanie napoju jest proste, a dzięki niezastąpionym walorom smakowym z pewnością sprawi nam i naszym gościom wiele przyjemności.
Bezalkoholowe mojito - przepis
Składniki:
300 ml wody mineralnej gazowanej
8 plasterków świeżej limonki
10 listków świeżej mięty
2 łyżki brązowego cukru
pokruszony lód
Przygotowanie:
Limonkę i listki mięty wrzucamy do szklanek. Rozgniatamy - na przykład za pomocą tłuczka do moździerza. Dodajemy po 1 łyżce brązowego cukru na szklankę, a następnie uzupełniamy naczynie lodem. Zalewamy wodą. Przed podaniem napój można udekorować zgodnie z upodobaniami.
Jak podawać bezalkoholowe mojito, by było nie tylko smaczne, ale i pięknie się prezentowało? Odpowiedź znajdziecie w poniższej galerii!
Zobacz też: Smoothie z awokado: recepta na piękno i szczupłą sylwetkę