Surówka COLESLAW - uniwersalna sałatka do grilla i nie tylko

Surówka COLESLAW - uniwersalna sałatka do grilla i nie tylko

Przejdź do galerii zdjęć
Surówka COLESLAW to popularna i niezwykle smaczna propozycja na sałatkę, którą można spożywać samodzielnie, bądź wykorzystać jako dodatek do dań z grilla lub uzupełnienie obiadu. Przygotowanie potrawy nie zajmuje wiele czasu, jest także stosunkowo niedrogie! Surówka idealnie sprawdzi się jako urozmaicenie codziennego jadłospisu, będzie też wspaniałym wyborem podczas komponowania menu na imprezy i spotkania w gronie przyjaciół.
Reklama
COLESLAW to nieskomplikowana i bardzo uniwersalna surówka, której największy sekret tkwi właśnie w prostocie. Podstawą dania jest poszatkowana młoda kapusta, którą uzupełniamy warzywnymi dodatkami oraz sosem. Sałatkę COLESLAW możemy z powodzeniem podawać samodzielnie, doskonale komponuje się także z potrawami z grilla oraz mięsem, które serwujemy na obiad.

Surówka COLESLAW - przepis

Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 marchewka 1 cebula 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Przygotowanie: Kapustę dokładnie myjemy, osuszamy i szatkujemy. Solimy i odstawiamy na bok. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę po obraniu kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, po czym przystępujemy do przygotowania sosu. Majonez, jogurt, cukier puder i sok z cytryny mieszamy, uzupełniając szczyptą soli i pieprzu do smaku. Dodajemy do sałatki, dokładnie mieszając. Zobacz też: Łosoś z grilla: przepis na doskonałą rybę z rusztu
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: colesl
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama