Łosoś z grilla - przepis na doskonałą rybę z rusztu

Łosoś z grilla - przepis na doskonałą rybę z rusztu

Przejdź do galerii zdjęć
Pierwsze promienie wiosennego słońca i zbliżające się wolne dni majowego weekendu zachęcają do rozpoczęcia sezonu grillowego. Obok tradycyjnych potraw przygotowywanych na ruszcie, takich jak kiełbasa i karkówka, warto umieścić w menu także rybę. Łosoś z grilla to idealna propozycja dla osób, które na równi z walorami smakowymi, cenią sobie troskę o szczupłą sylwetkę.
Reklama
Łosoś z grilla to doskonałe urozmaicenie klasycznych dań, które zwykle podajemy na imprezach w stylu barbecue. Ryba to zdrowy i pyszny składnik diety, a jej przyrządzenie na grillu pozwoli zachować wartości odżywcze, przy okazji zapewniając nam wyśmienitą ucztę.

Łosoś z grilla - przepis

Składniki: 4 filety z łososia 30 ml oliwy z oliwek 50 g masła przyprawa do ryb sól morska pieprz cytrynowy 1 cukinia 3 marchewki Filety z łososia umyj i dokładnie oczyść, a następnie posyp specjalną przyprawą do ryb. Marchewkę obierz i poszatkuj w cienkie paski. Cukinię umyj i nie obierając ze skórki również pokrój w paseczki. Zblanszuj warzywa w wodzie z solą i cukrem. Na folii aluminiowej lub tacce ułóż filety z łososia. Posyp je pieprzem i solą morską do smaku. Na wierzchu umieść masło i pokrojone warzywa. Piecz na grillu przez około 15 minut. Zobacz też: Jak wyczyścić grill? Skuteczne sposoby czyszczenia grilla węglowego
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: grilled salmon
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama