Sałatka z łososiem i awokado - przepis na lekką, wiosenną sałatkę

Sałatka z łososiem i awokado - przepis na lekką, wiosenną sałatkę

Przejdź do galerii zdjęć
Lekka sałatka z łososiem i awokado to uniwersalne danie, które doskonale sprawdzi się jako samodzielna przekąska, dodatek do kanapki, bądź urozmaicenie menu na grilla. Wspaniale komponować się będzie z aromatycznym mięsem z rusztu, jak również ze świeżym, chrupiącym pieczywem.
Reklama
Do przyrządzenia sałatki z łososiem i awokado najlepiej użyć ryby wędzonej, którą bez problemu znajdziemy w większości sklepów spożywczych. Na przygotowanie potrawy poświęcić musimy około 30 minut. Sałatka z łososiem i awokado - przepis Składniki: 1 opakowanie wędzonego łososia 1 dojrzałe awokado 1 czerwona cebula czarne oliwki rukola 2 garści pomidorków koktajlowych oliwa z oliwek sok z cytryny sól pieprz Rukolę dokładnie umyj i osusz. Czerwoną cebulę obierz, a następnie pokrój w piórka. Awokado obierz ze skórki, pozbądź się pestki i podziel nożem na mniejsze kawałki. Aby zachować jego soczysty zielony kolor, skrop odrobiną soku z cytryny. Wszystkie składniki wsyp do miski. Dodaj czarne oliwki (ilość wedle uznania). Łososia podziel na części i również dodaj do sałatki. Pomidroki umyj i podziel na połówki, dorzuć do reszty składników. Sałatkę polej oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem, po czym delikatnie wymieszaj. Zobacz też: Sałatka Caprese: przepis na przystawkę w stylu włoskim
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: salmon avoc
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama