Fasolka szparagowa - dlaczego warto ją jeść?
Udostępnij Google News
Kuchnia

Fasolka szparagowa - dlaczego warto ją jeść?

W tym roku fasolka szparagowa nie należy do najtańszych warzyw. Jeśli komuś udało się wyhodować sporą jej ilość, to może mieć pewność, że sprzeda każdą nadwyżkę. Ale fasolka szparagowa ma całą masę wspaniałych właściwości, więc warto ją wprowadzić również do swojej, codziennej diety.

W tym roku fasolka szparagowa nie należy do najtańszych warzyw. Jeśli komuś udało się wyhodować sporą jej ilość, to może mieć pewność, że sprzeda każdą nadwyżkę. Ale fasolka szparagowa ma całą masę wspaniałych właściwości, więc warto ją wprowadzić również do swojej, codziennej diety.

Fasolka szparagowa ma wiele odmian

Najbardziej kojarzymy pewnie tę żółtą i zieloną, ale jest też na przykład fioletowa, która zmienia kolor po ugotowaniu.
Zanim wrzucimy fasolkę szparagową do gotującej się wody, trzeba ją oczyścić z łyka i obciąć każdej końcówki. Wodę oczywiście solimy, a fasolkę gotujemy na półtwardo.
A jakie właściwości ma to warzywo?

Źródło: pixabay.com
Udostępnij Google News Komentarze

Polecane dla ciebie