Fasolka szparagowa - dlaczego warto ją jeść?
Przejdź do galerii zdjęć
W tym roku fasolka szparagowa nie należy do najtańszych warzyw. Jeśli komuś udało się wyhodować sporą jej ilość, to może mieć pewność, że sprzeda każdą nadwyżkę. Ale fasolka szparagowa ma całą masę wspaniałych właściwości, więc warto ją wprowadzić również do swojej, codziennej diety.
Reklama
Fasolka szparagowa ma wiele odmian
Najbardziej kojarzymy pewnie tę żółtą i zieloną, ale jest też na przykład fioletowa, która zmienia kolor po ugotowaniu.
Zanim wrzucimy fasolkę szparagową do gotującej się wody, trzeba ją oczyścić z łyka i obciąć każdej końcówki. Wodę oczywiście solimy, a fasolkę gotujemy na półtwardo.
A jakie właściwości ma to warzywo?
Zobacz galerię zdjęć: fasolka szparagowa
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Dodaj do fasolki szparagową TEN składnik. Zmieni smak od razu!
Włoska kuchnia, znana z dbałości o jakość składników i harmonię smaków, wzbogaca tę prostą roślinę w niezwykły sposób. Gremolata, włoska mieszanka składająca się z cytryny, czosnku i pietruszki, dodaje do fasolki szparagowej nie tylko intensywnego smaku, ale także charakterystycznego aromatu.
Zupa z fasolką szparagową - czy to jest idealna zupa?
Jeśli szukasz pysznego i zdrowego przepisu na zupę, zupa z fasolką szparagową jest idealnym wyborem. Ta aromatyczna i kremowa zupa jest nie tylko smaczna, ale także bogata w składniki odżywcze. Sprawdź nasz przepis!
Sałatka z młodych ziemniaków i fasolki szparagowej [PRZEPIS]
Sałatka z młodych ziemniaków i fasolki szparagowej to doskonały pomysł na kolorową, smaczną i zdrową potrawę. Może stanowić samodzielny posiłek lub stać się dodatkiem do ryb i mięs. Jak ją przygotować? Poniżej znajduje się przepis na 4 porcje.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl