fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa - dlaczego warto ją jeść?

Przejdź do galerii zdjęć
W tym roku fasolka szparagowa nie należy do najtańszych warzyw. Jeśli komuś udało się wyhodować sporą jej ilość, to może mieć pewność, że sprzeda każdą nadwyżkę. Ale fasolka szparagowa ma całą masę wspaniałych właściwości, więc warto ją wprowadzić również do swojej, codziennej diety.
Reklama
Fasolka szparagowa ma wiele odmian Najbardziej kojarzymy pewnie tę żółtą i zieloną, ale jest też na przykład fioletowa, która zmienia kolor po ugotowaniu. Zanim wrzucimy fasolkę szparagową do gotującej się wody, trzeba ją oczyścić z łyka i obciąć każdej końcówki. Wodę oczywiście solimy, a fasolkę gotujemy na półtwardo. A jakie właściwości ma to warzywo?
Zobacz galerię zdjęć: fasolka szparagowa
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama