Dlaczego warto jeść szparagi?
Przejdź do galerii zdjęć
To zielone warzywo nie tylko ładnie wygląda, ale także wyśmienicie smakuje. W dodatku jest idealne również dla dzieci. Można je podawać w najprostszej postaci bądź jako dodatek do tarty czy w formie zupy. Ale czy Wiesz, dlaczego warto jeść szparagi? Bo nie tylko ich smak powinien skłonić Cię do ich polubienia.
Reklama
Najpopularniejsze są szparagi zielone
Ale są również wielbiciele ich białej odmiany. Mają podobne właściwości, aczkolwiek te zielone są bardziej delikatne i to właśnie na nich się dziś skupimy.
Z pewnością wielką zaletą szparagów jest to, że są bardzo lekkostrawne, a do tego mają naprawdę niewiele kalorii, jeśli więc dbasz o swoją dietę, powinnaś pokochać to warzywo.
Jakie jeszcze są właściwości szparagów?
Zobacz galerię zdjęć: szparagi
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Zielony koktajl ze szparagów - pyszny przepis na zdrową przekąskę
Szparagi uwielbia wiele osób, szczególnie dbających o piękną sylwetkę oraz skórę. Są także doskonałym źródłem zarówno białka, jak i błonnika. Jeśli szukasz pysznego i zdrowego przepisu na fit śniadanie, to ten koktajl jest w sam raz. Jest zdrowy i sycący, oraz doda Ci energii na resztę dnia. Warzywa na śniadanie? Tylko w takiej formie!
Jak przygotować sos do szparagów? Zobacz, jakie to proste!
Czy może być coś lepszego od szparagów? Oczywiście, szparagi z sosem! Połącz ze sobą parę zwykłych składników i przekonaj się, jak pyszne danie uda Ci się przyrządzić. Wszyscy będą zachwyceni, a Ty będziesz się czuć jak prawdziwy mistrz kuchni! Sos do szparagów to nic trudnego, a zachwyca wyjątkowym smakiem.
Grillowane zielone szparagi w boczku — poezja wiosennego smaku
Połączenie młodych, delikatnych szparagów i chrupiącego boczku to zestaw idealny. Taki przysmak możemy w prosty sposób przygotować na grillu. Danie z pewnością urozmaici menu kolacji z rusztu i przypadnie do gustu naszym gościom.
Reklama
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl