właściwości szparagów

Dlaczego warto jeść szparagi?

Przejdź do galerii zdjęć
To zielone warzywo nie tylko ładnie wygląda, ale także wyśmienicie smakuje. W dodatku jest idealne również dla dzieci. Można je podawać w najprostszej postaci bądź jako dodatek do tarty czy w formie zupy. Ale czy Wiesz, dlaczego warto jeść szparagi? Bo nie tylko ich smak powinien skłonić Cię do ich polubienia.
Reklama
Najpopularniejsze są szparagi zielone Ale są również wielbiciele ich białej odmiany. Mają podobne właściwości, aczkolwiek te zielone są bardziej delikatne i to właśnie na nich się dziś skupimy. Z pewnością wielką zaletą szparagów jest to, że są bardzo lekkostrawne, a do tego mają naprawdę niewiele kalorii, jeśli więc dbasz o swoją dietę, powinnaś pokochać to warzywo. Jakie jeszcze są właściwości szparagów?
Zobacz galerię zdjęć: szparagi
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama