Jak ugotować rosół? Podobno nie każdy potrafi!

Kuchnia Środa, 1 kwietnia 2020
Oceń:
4 / 32 głosów

Fraza jak ugotować rosół to jedno z najczęściej wyszukiwanych zapytań. Teoretycznie jest to jedna z najprostszych zup, jednak okazuje się, że nie każdy potrafi sprostać wyzwaniu, zwłaszcza gdy gotuje rosół po raz pierwszy. Zatem jak ugotować rosół, by smakował tak, jak w najlepszej restauracji?

Jaki powinien być rosół?

Rosół gotuje się łatwo! Natomiast doskonały rosół już nieco trudniej. Choć tak naprawdę dla każdego dobry rosół oznacza co innego. Naszym zdaniem taka zupa powinna być niezwykle aromatyczna ani za tłusta, ani za chuda no i przede wszystkim powinna mieć odpowiednią barwę oraz MUSI być klarowna.

Jak ugotować rosół?

Niewprawiona gospodyni domowa może mieć niemały problem z ugotowaniem rosołu, ale z naszymi radami na pewno przygotuje taką zupę, o którą domownicy będą prosili przynajmniej raz w tygodniu. Zatem jak ugotować rosół, by pięknie pachniał, wyglądał, a jeszcze lepiej smakował?

Rosół jest podstawą do właściwie każdej innej zupy. Najważniejszy jest wybór mięsa. Trzeba zaznaczyć, że im więcej jego rodzajów wrzucimy do garnka, tym rosół będzie smaczniejszy. Rosół drobiowy będzie dość lekki, choć jeśli wybierzemy akurat kaczkę, to lepiej wcześniej zdjąć z niej skórę. Pyszny jest też rosół ugotowany na wołowinie, albo na dziczyźnie. My, polecamy mieszać rodzaje mięsa.

Źródło: pl.freepik.com