Surówka z marchewki – przepis na szybką surówkę do obiadu
Powinniśmy spożywać codziennie przynajmniej 400 gram warzyw i owoców, które należy podzielić na 5 porcji. A jak przemycić te owoce i warzywa do codziennej diety? Można dodawać je do koktajli czy soków, do zup, albo na obiadowy talerz. Surówka z marchewki to doskonały dodatek do ziemniaków i mięsa, ale również do wszelkiego rodzaju klusek, czy też makaronów. Sprawdzi się nawet w przypadku obiadu czy kolacji z grilla. Jak ją zrobić? Jak przygotować szybką surówkę z chrzanem i co zrobić, żeby smakowała jak ta z restauracji, a nawet lepiej? Zobacz!
Reklama
Surówka z marchewki i jabłka
Surówka z marchewki i jabłka u większości osób przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Pomimo, że jest słodkawa (chyba, że wybierzemy bardzo kwaśną odmianę jabłek) to świetnie pasuje do obiadów z mięsem. Ale tę słodką wersję można zajadać nawet bez dodatków i może ona stanowić przepyszny deser. Surówka z marchewki i jabłka – co będzie potrzebne?- Kilka jędrnych marchewek – razem około pół kilograma,
- 2 duże, lepiej kwaskowe jabłka,
- Sok z połowy cytryny,
- Szczypta cukru (niekoniecznie),
- Łyżka ulubionego oleju,
- Sól do smaku.
Reklama
Jak zrobić surówkę z marchewki i pora?
Surówka z marchewki i pora to bardzo wyrazisty w smaku dodatek do dań obiadowych, który uwielbiają również dzieci. Jak ją zrobić?- Biała część średniego pora,
- 2 duże marchewki,
- Kwaśne jabłko,
- Czubata łyżka majonezu,
- Czubata łyżka jogurtu naturalnego,
- Odrobina soli i pieprzu.
Reklama
Szybka surówka do obiadu z chrzanem
A gdyby tak do standardowej surówki z marchewką i jabłkiem dodać chrzan? Otrzymamy wówczas wspaniałe połączenie smaków. Czego potrzebujemy do przygotowania takiej surówki?- 8 marchewek,
- 1 jabłko,
- Solidna łyżka chrzanu,
- Solidna łyżka kwaśnej śmietany.
Reklama
Surówka jak z restauracji
Co zrobić, by surówka smakowała jak ta z najlepszej restauracji? Przede wszystkim należy dobierać świeże produkty. Dodatkowo niektóre surówki smakują lepiej zaraz po przygotowaniu, a inne dopiero po kilku godzinach, gdy „przejdą”. W restauracjach często podaje się gościom również surówki z kapusty, z dodatkiem koperku czy cebuli. Warto wypróbować również tę opcję.Reklama
surówka do obiadusurówka z marchewkisurówka z marchewki i jabłkaszybka surówkasurówka jak z restauracji
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Surówka z marchewki. Idealny dodatek do Twojego obiadu!
Surówka z marchewki to pyszne i zdrowe danie, które można podać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielny posiłek. Jest nie tylko smaczna, ale również bogata w składniki odżywcze i posiada wiele korzyści zdrowotnych. Zdradzamy, jak przygotować surówkę z marchewki, jakie ma właściwości zdrowotne oraz jak ją podawać. Znajdziesz również przydatne porady i ciekawostki na temat tego popularnego dania.
Zdrowe surówki do obiadu - jak wprowadzić więcej warzyw do swojej diety
Surówki to idealne dodatki do obiadu, które nie tylko urozmaicają smak potraw, ale również wprowadzają do diety wiele cennych składników odżywczych. Zdradzamy kilka przepisów na surówki do obiadu z ziemniaków i mięsa oraz opiszemy ich właściwości zdrowotne, podpowiemy jak podawać oraz udzielimy cennych porad i ciekawostek.
Surówka z marchewki i jabłka: Prosty przepis, maksimum zdrowia!
Surówka z marchewki i jabłka to pyszna i zdrowa propozycja na szybki i prosty posiłek. Ta kolorowa mieszanka smakuje wyśmienicie i jest bogata w składniki odżywcze, które korzystnie wpływają na nasze zdrowie. W tym artykule przedstawimy przepis na surówkę z marchewki i jabłka, opiszemy jej właściwości zdrowotne, podpowiemy jak ją podawać oraz udzielimy kilku praktycznych porad.
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl