Ciasto bez pieczenia z herbatnikami – przepis na szybki deser z mascarpone
(Aktualizacja: 03 marca 2022)
Do przeczytania w ok. 2 min.
Ciasto bez pieczenia z herbatnikami jest szybkie w wykonaniu i pyszne. Takie desery bez pieczenia doskonale sprawdzają się w sytuacjach alarmowych i gdy nie masz czasu na skomplikowane pyszności. Jak zrobić szybkie ciasto bez pieczenia z herbatnikami?
Reklama
Ciasto bez pieczenia z herbatnikami i serkiem mascarpone
Jesteś zapracowana i zabiegana? Nie masz czasu na przygotowywanie posiłków i gotowanie, a o robieniu deserów już zupełnie nie ma mowy? Z pewnością życie ułatwiają Ci przepisy na szybkie i smaczne dania. Ten deser z herbatników i serka mascarpone powinien Ci się spodobać. Poradzisz sobie z nim, nawet jeśli nie bardzo znasz się na pieczeniu. Tu nie będziesz musiała tego robić!Składniki na szybkie ciasto bez pieczenia
Być może widok listy składników na początku delikatnie Cię przerazi, ale nie bój się. Jest ich trochę, ale szybko się je łączy i składa w całość. I to dosłownie. Przekonaj się sama! Składniki- 500 g serka Mascarpone
- 400 ml śmietanki 30%
- 150 g herbatników pełnoziarnistych
- 200 herbatników kakaowych lub czekoladowych
- 1 łyżka kakao naturalnego
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 laska wanilii
- 1 łyżka 25% - 40% alkoholu
- 50 g płatków migdałowych
Reklama
zdjęcie ilustrujące/Canva
Ciasto bez pieczenia – sposób przygotowania
200 ml śmietanki ubij z 2 łyżkami cukru pudru. Następnie dodaj ziarenka z laski wanilii. Włącz najniższe obroty miksera i powoli dodawaj po łyżce 250 gramów serka mascarpone. W innym naczyniu ubij drugą część śmietanki z 2 łyżkami cukru. Następnie dodaj do niej kakao i alkohol. Znów włącz najniższe obroty miksera i dodawaj po łyżce drugą część serka mascarpone. Foremkę wyłóż kakaowymi herbatnikami i rozsmaruj na nich 1/2 części kremu kakaowego.Reklama
Ciasto z herbatnikami i galaretką
Ciasto bez pieczenia z herbatnikami i galaretką to szybki i pyszny deser, który doskonale sprawdzi się jako dodatek do kawy z przyjaciółkami. Możesz przygotować go również na niedzielne popołudnie, kiedy w odwiedziny mają wpaść teściowie. Zwłaszcza jeśli średnio idzie Ci pieczenie, a chciałabyś zrobić na nich wrażenie. Z pewnością posmakuje też dzieciakom w czasie kinderbalu.Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Czytaj więcej
Muffinki bananowe, które rozpływają się w ustach
Masz zbyt dojrzałe banany i nie wiesz, co z nimi zrobić? Mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie - muffinki bananowe! To nie tylko pyszna przekąska, ale także zdrowa i sycąca. W dodatku, ich przygotowanie jest bardzo proste. Przekonaj się, jak zrobić te wilgotne, bananowe cuda, które rozpływają się w ustach!
Jabłka pod kruszonką - fit wersja!
Czy wiesz, że jabłka pod kruszonką fit to nie tylko pyszna, ale także zdrowa przekąska? W tym artykule dowiesz się, jak przygotować ten deser, jakie są właściwości zdrowotne jabłek oraz otrzymasz kilka porad dotyczących ich wyboru i przechowywania.
Semla - szwedzki HIT!
Semla, znane również jako hetvägg, to tradycyjne szwedzkie ciastko z bułki pszennej, wypełnione masą migdałową i bitą śmietaną. Jest to deser, który jest szczególnie popularny w okresie tłustego wtorku (fettisdag), kiedy to Szwedzi zamiast pączków spożywają semle. Historia semli sięga wieków, a jej smak i wygląd przyciągają wielu smakoszy na całym świecie.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl