Hokkaido, piżmowa, makaronowa. Jakie są najpopularniejsze rodzaje dyni
Dynia przybyła do Europy z terenów amerykańskich i liczy kilkadziesiąt różnych odmian oraz gatunków. Hokkaido, piżmowa, makaronowa - to rodzaje dyni różnią się od siebie przede wszystkim kształtem, rozmiarem oraz kolorem. Warto również pamiętać o tym, że nie wszystkie dynie są jadalne i niektóre z nich sprawdzą się tylko jako idealne jesienne dekoracje.
Reklama
Najpopularniejsze rodzaje dyni
canva.com
Jakie są rodzaje dyni jadalnej
Dynia w kuchni to bardzo funkcjonalne warzywo i znakomita baza do przygotowania wielu kreatywnych i przede wszystkim zdrowych dań.Reklama
canva.com
Dynie niejadalne - idealna dekoracja
Dynie ozdobne można rozpoznać po gorzkim smaku, który jest spowodowany wysoką zawartością niebezpiecznej dla ludzkiego zdrowia substancji o nazwie – kukurbitacyna.Reklama
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Jak zrobić pyszne babeczki dyniowe?
Już niebawem w naszych ogrodach pojawią się piękne, pomarańczowe dynie. Warto zapisać ten przepis na babeczki z dynią. Są proste, szybkie w przygotowaniu i pyszne. To doskonały i lekki deser do kawy lub herbaty.
Boskie ciasto dyniowe! Musisz wypróbować ten przepis
Ciasto dyniowe to spełnienie kulinarnych marzeń każdego, kto kocha jesień i uwielbia smak dyni. Nie ma lepszego deseru w pochmurne wieczory, gdy za oknem szaro, a Tobie nie chce się wychodzić z domu. Dzięki naszemu przepisowi będziesz rozkoszować się pysznym, delikatnym i puszystym wypiekiem, który na stałe wpisze się w Twoje menu.
Pieczona dynia z masłem szałwiowym - danie idealnie na jesień
Pieczona dynia to doskonałe danie na jesień, które stanowi świetne urozmaicenie codziennego jadłospisu. Warzywa w diecie są niezwykle istotnym elementem, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Zawarte w nich cenne witaminy i minerały skutecznie przyczyniają się do wzmocnienia układu odpornościowego. Zatem jaki jest najlepszy przepis na dynię z piekarnika? Poznaj recepturę, której największym atutem jest wyjątkowo aromatyczne masło szałwiowe.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl