Jabłka
Niektóre z nas decydują się na tak zwaną dietę jabłczaną. Jednak wystarczy, że zjesz ten owoc na przykład przed obiadem. Sprawi to, że będziesz najedzona po o połowę mniejszej niż dotychczas porcji obiadowej. Poza tym jabłka są źródłem witamin, błonnika i substancji oczyszczających organizm z toksyn.
Łosoś
Zamiast porcji wieprzowego mięsa, postaw na filet z łososia. Łosoś zawiera bardzo istotne dla naszego organizmu składniki odżywcze. Przede wszystkim jest to białko, kwasy omega a także witamina D. Ryba ta przyspiesza proces odchudzania. Po łososia najlepiej jest sięgnąć podczas pory obiadowej.
Czerwone wino wytrawne
Alkohol nie jest sprzymierzeńcem odchudzania. Jednak zupełnie inaczej sprawy się mają, jeśli chodzi o czerwone wytrawne wino. Możemy połączyć przyjemne z pożytecznym i pozwolić sobie na lampkę wina do obiadu, dzięki czemu przyspieszymy nasz metabolizm.
Imbir
Ma on właściwości rozgrzewające, przez co wspomaga trawienie. Ponadto przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej i doskonale eliminuje ilość toksyn, które zagościły w naszym organizmie. Najlepiej sięgać po świeży imbir i dodawać go do spożywanych potraw.
Grejpfrut
Owoce te zmniejszają wchłanianie tłuszczu. Powinny po nie sięgać osoby, które mają problemy trawienne oraz zbyt wysoki cholesterol. Można spożywać je w wersji surowej, jak i w wersji świeżo wyciskanych soków. Ponadto grejpfruty są źródłem wielu potrzebnych w trakcie odchudzania witamin.
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com