Przepis na pleciony warkocz taco - pycha!

Przepis na pleciony warkocz taco - pycha!

Uwielbiasz ostre, zaskakujące potrawy? W takim razie wykorzystaj poniższy przepis! Sprawdzi się zarówno na spotkanie rodzinne, jak i imprezę ze znajomymi. Zachwyć innych swoimi zdolnościami kulinarnymi już przy najbliższej okazji!
Reklama
Jakich składników potrzebujemy?
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 400g mięsa mielonego
  • 1/2 pokrojonej w kostkę cebuli
  • 1 łyżka kminku
  • 1 łyżka papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 porcja ciasta na pizzę
  • 1 pomidor pokrojony w kostkę
  • 200g startego sera
Przygotowanie:
  1. Należy rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć cebulę oraz mięso mielone.
  2. Następnie dodać kminek, paprykę, pieprz Cayenne oraz sól i smażyć dalej.
  3. Później trzeba rozwałkować ciasto i naciąć je po obu stronach, co około dwa centymetry, tak, aby utworzyć po bokach paski. Środek zostawiamy nienacięty (zostawiamy około 10 centymetrów nienaciętego środka).
  4. Następnie należy wyłożyć równomiernie mięso na niepociętej części ciasta.Później trzeba położyć na mięsie pokrojone w kostkę pomidory i 150 g startego sera.
  5. Nacięte po bokach ciasto składamy do środka. Naprzemiennie i ukośnie – raz paseczek z jednej strony, raz z drugiej. Efektem jest wzór plecionki.
  6. Później należy posypać całość pozostałością startego sera i piec nasze danie w piecu w temperaturze 190 ° C przez 25 minut.
Smacznego! Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama