Przepis na czekoladowe ciasteczka z mąki razowej

Kuchnia Wtorek, 9 maja 2017
Oceń:
4 / 11 głosów
Przepis na czekoladowe ciasteczka z mąki razowej

Czekoladowe ciasteczka razowe

Składniki:

jajo kurze

szklanka cukru ( najlepiej wykorzystać cukier brzozowy lub brązowy )

80 g prawdziwego masła

pół szklanki mąki razowej

proszek do pieczenia

cukier wanilinowy

200 g rozpuszczonej ciemnej czekolady

garść rodzynek

Przygotowanie:

Do miseczki należy wsypać cukier i wbić do niego jajko. Mieszamy ze sobą te dwa składniki oraz dokładamy masło w postaci ciekłej. Następnie do miski wsypujemy cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, mąkę razową oraz rozpuszczoną czekoladę. Po wymieszaniu składników, dodajemy garść rodzynek i ponownie lekko mieszamy, żeby je równomiernie rozprowadzić. Z tak przygotowanej masy formujemy małe ciasteczka i przekładamy je do wyłożonej papierem blaszki. Ciasteczka umieszczamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku i pieczemy przez około kwadrans. Pozostawiamy do wystygnięcia.

Źródło zdjęcia: www.pixabay.com