Letni omlet z truskawkami- pomysł na śniadanie bez pszenicy

Szukasz przepisu na idealny omlet na śniadanie na lato i w dodatku starasz się wykluczyć z diety pszenicę? Poznaj ten przepis!
Omlet z truskawkami Składniki:
  • Jaja kurze małe, 2 sztuki
  • Mąka ryżowa, 2 łyżki
  • Mleko ryżowe, 2 łyżki
  • Truskawki, garść
  • Brzoskwinia, 1 sztuka
  • Olej kokosowy do smażenia, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
  1. Wymieszaj wszystkie składniki
  2. Wylej na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym.
  3. Smaż omlet z dwóch stron.
  4. Pokrój owoce i podawaj z omletem.
Źródło zdjęcia głównego: Pixabay.com.
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł