Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Jak przyrządzić rybę? Dwa pyszne przepisy!
Nie wyobrażasz sobie, żeby w Twoim menu mogło zabraknąć ryby? W takim razie poznaj ciekawe pomysły na jej przyrządzenie!
Ryba po hiszpańsku Składniki: łyżka oleju roślinnego średnia cebula, posiekana ząbek czosnku, drobno posiekany czerwona papryka duża marchewka 3 pomidory kilka oliwek puszka czerwonej fasoli 1/4 szklanki świeżej pietruszki 3 łyżki słodkiej papryki 4 łyżki zmielonego kminku 1 łyżeczka pieprzu cayenne 2 łyżki bulionu z kurczaka sól 5 filetów ryby Przygotowanie: Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Wrzuć na nią cebulę i czosnek. Mieszaj, aż cebula zmięknie. Następnie dodaj paprykę, marchew, pomidory, oliwki oraz fasolę. Smaż, aż papryka są nieco zmięknie. Posyp pietruszką, papryką, kminkiem i polej bulionem. Dopraw solą do smaku. Umieść rybę na górze przygotowanych warzyw i dolej wodę, tak aby przykrywała warzywa. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj i gotuj około 40 minut, aż do zrobienia ryby. Ryba w sosie koperkowym Składniki: 4 filety ulubionej ryby sól i pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy do ryb cytryna, cienkie plasterki 1/4 szklanki majonezu 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1/8 łyżeczki czosnku w proszku 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki posiekanego świeżego koperku Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem. Filety dopraw solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Ułóż doprawione filety w naczyniu i połóż na nich plasterki cytryny. Piecz bez przykrycia przez około 20 minut. W międzyczasie wymieszaj posiekany koperek, majonez, śmietanę, sok z cytryny i czosnek. Polej sosem rybę po wyjęciu z piekarnika. Źródło: www.allrecipes.com Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Glazurowane żeberka, które zachwycą każdego
Glazurowane żeberka to pyszne danie mięsne, które z pewnością zachwyci Twoje podniebienie. Ta kombinacja soczystego mięsa wieprzowego, słodkiego i lekko pikantnego sosu sprawia, że jest to idealna propozycja dla miłośników klasycznych smaków. W tym artykule przedstawiamy przepis na glazurowane żeberka, podpowiadamy jak je podawać oraz udzielamy kilku porad, które pomogą Ci osiągnąć perfekcyjny efekt.
Kurczak duszony: Zdrowa kuchnia prosto z serca!
Kurczak duszony to jedno z najsmaczniejszych dań, które można przygotować w domu. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnego smażonego kurczaka, ponieważ duszenie pozwala zachować wilgoć i delikatność mięsa. W tym artykule przedstawiamy przepis na kurczaka duszonego, podpowiadamy jak go podawać oraz udzielamy kilku porad, które pomogą Ci osiągnąć doskonały efekt.
Co zrobić żeby indyk był soczysty?
Jeśli chcesz przygotować soczystego indyka, istnieje kilka ważnych kroków, które musisz podjąć. Poniżej przedstawiamy kilka wskazówek, które pomogą Ci osiągnąć idealną konsystencję i smak indyka.