Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Pomysł na gulasz z kurczaka po węgiersku
Szukasz ciekawej inspiracji, która skłoniłaby Cię do przygotowania pysznego obiadu? W takim razie wypróbuj przepis na gulasz z kurczaka po węgiersku. Jest to przepis, który pokochają osoby uwielbiające mięso z kurczaka, a także Ci, którzy lubią ostre smaki. Propozycja ta sprawdzi się także jako kolacja dla dwojga. Jeśli chcesz, żeby polubiły ją Twoje dzieci - zrezygnuj z ostrej papryki lub ogranicz jej ilość. Zobaczmy, co będzie nam potrzebne!
Składniki: 2 filety z piersi kurczaka 2 cebule średniej wielkości 2 płaskie łyżki stołowe prawdziwego masła 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki szczypta pieprzu cayenne 4 duże pomidory łyżka stołowa ketchupu pikantnego 1/2 puszki kukurydzy konserwowej sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, oprawiamy i kroimy na niewielkie kawałki, po czym doprawiamy słodką i ostrą papryką, a także pieprzem i solą. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy do zeszklenia pokrojoną wcześniej cebulkę i przekładamy do garnka. Następnie na patelni umieszczamy pokrojone mięso kurczaka i rumienimy ze wszystkich stron. Gdy kurczak będzie wystarczająco zarumieniony, przekładamy go do garnka z cebulą. Zalewamy 500 ml wody, mieszamy, przykrywamy i pozostawiamy na niewielkim ogniu do momentu, aż kurczak będzie miękki. Do przygotowanego mięsa i cebulki dodajemy obrane ze skórki, posiekane pomidory, kukurydzę i ketchup. Mieszamy całość nie zdejmując z ognia i doprawiamy pieprzem i solą. Zdejmujemy z ognia po upływie 5 minut i gotowe! Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Gulasz drobiowy - idealny na obiad!
Gulasz drobiowy to pyszne danie, które z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom kuchni mięsnej. Jest to tradycyjna potrawa, którą można przygotować z różnych rodzajów drobiu, takich jak kurczak, indyk czy kaczka. Gulasz drobiowy charakteryzuje się soczystym mięsem, aromatycznym sosem i obfitością warzyw. W tym artykule przedstawimy przepis na gulasz drobiowy, podpowiemy jak go podawać i udzielimy kilku porad dotyczących jego przygotowania.
Najlepszy gulasz do klusek śląskich. Oto przepis babci Haneczki
Babcia Haneczka zawsze była znana z wybornych dań, a jej gulasz do klusek śląskich jest po prostu niebiański. Dzięki jej wieloletnim doświadczeniom, udało jej się stworzyć przepis, którym zachwyciła całą rodzinę. Dziś podzielimy się z Wami tym niezawodnym przepisem, abyście i Wy mogli delektować się tym wyjątkowym smakiem.
Jak ugotować gulasz w szybkowarze? Kucharz zdradza trik!
Gulasz wieprzowy to danie, które rozpieszcza podniebienia swoim wyrazistym smakiem i aromatem. Jednak tradycyjne przygotowanie może być dość czasochłonne. Dlatego wielu kucharzy sięga po szybkowar, który pozwala na znaczne skrócenie czasu gotowania.