Przepis na czekoladowe ciasteczka z mąki razowej

Czekoladowe ciasteczka razowe
Składniki: jajo kurze szklanka cukru ( najlepiej wykorzystać cukier brzozowy lub brązowy ) 80 g prawdziwego masła pół szklanki mąki razowej proszek do pieczenia cukier wanilinowy 200 g rozpuszczonej ciemnej czekolady garść rodzynek Przygotowanie: Do miseczki należy wsypać cukier i wbić do niego jajko. Mieszamy ze sobą te dwa składniki oraz dokładamy masło w postaci ciekłej. Następnie do miski wsypujemy cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, mąkę razową oraz rozpuszczoną czekoladę. Po wymieszaniu składników, dodajemy garść rodzynek i ponownie lekko mieszamy, żeby je równomiernie rozprowadzić. Z tak przygotowanej masy formujemy małe ciasteczka i przekładamy je do wyłożonej papierem blaszki. Ciasteczka umieszczamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku i pieczemy przez około kwadrans. Pozostawiamy do wystygnięcia. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł