Canva.com

Egzotyczna sałatka od Magdy Gessler na imprezę. Zawsze robi wrażenie!

Magda Gessler w jednym ze swoich programów Kuchenne Rewolucje zdradziła przepis na wyborną sałatkę w ananasie. To niezwykłe połączenie smaków i aromatów. Idealna sałatka lub przystawka na każdą imprezę!

Składniki na kubańską sałatkę

Canva.com

Kubańska sałatka Magdy Gessler robi wrażenie wizualne i smakowe. Wystarczy tylko na nią popatrzeć, aby wiedzieć, że naprawdę chce się ją spróbować. To doskonały pomysł na przystawkę imprezową, np. na zbliżające się Halloween lub Andrzejki. Fantazyjna sałatka ma w składzie, m.in. krewetki koktajlowe i sos z rumu.

Do przygotowania sałatki potrzebujemy:

  • 1 ananas
  • sałata lodowa
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 300 g krewetek koktajlowych
  • 1 cebula
  • pęczek grubego szczypiorku

Sos przygotowujemy z poniższych składników:

  • 1 szklanka majonezu
  • 1 łyżka keczupu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka rumu
  • 1 łyżeczka tabasco

Egzotyczna, wyborna i wykwintna - taka jest sałatka Magdy Gessler

  1. Ananasa kroimy na połówki. Wydrążamy miąższ i kroimy go w kostki.
  2. Sałatę lodową kroimy, ogórka i pomidorki zostawiamy w całości.
  3. Cebulę kroimy w piórka i szczypiorek w talarki.
  4. Przygotowujemy wywar z kopru i pora, w którym gotujemy przez 3 minuty nasze krewetki koktajlowe.
  5. Po tym czasie chłodzimy je w wodzie z lodem.
  6. Na dni ananasa wykładamy warzywa oraz krewetki.
  7. Mieszamy składniki na sos i polewamy sałatkę.
  8. Kubańską sałatkę podajemy z białym winem.
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł