Canva.com

Uwielbiasz czekoladowe brownie? Teraz możesz zrobić je w kilka minut w mikrofalówce!

Niewiele jest deserów tak pysznych jak czekoladowe ciasto brownie. To ciasto jest puszyste i pełne czekoladowego smaku. To idealny deser dla każdego miłośnika czekolady. Teraz możesz go zrobić w zaledwie kilka minut!

Ciasto brownie jest wilgotne i gęste, ale nie jest zbyt ciężkie. To idealny deser, który zaspokoi Twój głód. Jeżeli szukasz deseru, który zrobi wrażenie, to czekoladowe ciasto brownie jest idealnym wyborem. Z pewnością zrobi wrażenie na Twoich gościach i jest to ciasto, które wszyscy pokochają.

Składniki na ekspresowe brownie

Canva.com

Do przygotowania pysznego ciasteczka brownie potrzebujemy:

  • 4 łyżki płatków jaglanych
  • 4 łyżki otrąb owsianych lub płatków błyskawiczych
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżki nasion chia
  • 1 banan
  • 12 łyżek mleka
  • 1 łyżeczka oleju
  • pół łyżeczki sody

Jak zrobić brownie w kilkanaście minut?

Na początku przekładamy naszego banana do małej miseczki i rozgniatamy, np. widelcem. Dodajemy płatki, kakao, chię, sodę oraz otręby. Wszystko energicznie mieszamy i zalewamy mlekiem. Dodajemy odrobinę oleju i odstawiamy na 5-10 minut.

Najlepsze foremki do brownie, czyli kokilki powinny mieć minimum 2000 ml. Przekładamy masę brownie do kokilek i ubijamy. Gotowe foremki wstawiamy do mikrofalówki i ustawiamy moc 900 W. Pieczemy nasze brownie przez 75 sekund.

Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł