Canva.com
Domowe burrito po meksykańsku. Zrobisz je w kilka minut!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Nie masz pomysłu na kolację, a w lodówce masz mięso mielone? Zrób pyszne, domowe burrito z dodatkami. To szyba kolacja z małej ilości składników, która smakuje wybornie!
Reklama
Meksyk w domu, czyli domowe burrito
Canva.com
Do przygotowania pysznych tortilli, która pozwoli nam zrobić dobrą kolację na ciepło potrzebujemy poniższych składników:
- 4 sztuki placka tortilla
- 250 gram mięsa mielonego
- 100 g pieczarek
- pół cebuli
- 1/4 puszki fasoli czerwonej
- 1/4 puszki kukurydzy złocistej
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka oregano
- szczypta papryki słodkiej
- szczypta papryki ostrek
- sól do smaku
- 1 sztuka papryki czerwonej
- olej do smażenia mięsa
Zobacz także
Proste składniki, łatwe przygotowanie
Canva.com
- Przygotowanie domowego burrito jest niezwykle szybkie i proste. Na patelnię wylewamy olej, rozgrzewamy i dodajemy posiekaną cebulkę, czosnek. Całość podsmażamy.
- Na patelnię dodajemy mięso mielone i smażymy, aż woda w pełni odparuje.
- W międzyczasie kroimy pieczarki w plasterki, paprykę w kostkę i smażymy na oleju.
- Do mięsa dodajemy fasolę i kukurydzę, pieczarki oraz paprykę. Dodajemy także koncentrat pomidorowy oraz sos słodkie chili.
- Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz oregano.
- Na placki tortilli wykładamy porcję farszu i opiekamy w tosterze lub na suchej patelni placek z każdej strony.
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Czytaj więcej
Domowy kebab w bułce: Lepszy niż z budki!
Domowy kebab w bułce to idealna propozycja dla miłośników kuchni bliskowschodniej, którzy chcą spróbować czegoś nowego w swojej kuchni. W tym artykule przedstawimy przepis na domowy kebab w bułce oraz podpowiemy, jak go podawać i jakie porady warto zastosować, aby danie było jak najsmaczniejsze.
Bigos z kapusty kiszonej - przepis na sukces!
Bigos z kapusty kiszonej to tradycyjne danie kuchni polskiej, które cieszy się dużą popularnością. Jest to potrawa, która zawsze smakuje wyśmienicie i idealnie sprawdza się w chłodne dni. W tym artykule dowiesz się, jak przygotować pyszny bigos z kapusty kiszonej oraz jak podawać i jakie porady warto wziąć pod uwagę.
Pasta z tuńczyka dla smakoszy!
Czy zdarza Ci się, że nie masz pomysłu na szybki i smaczny posiłek? Pasta z tuńczyka to idealna propozycja na śniadanie, kolację lub smarowidło do kanapek. Jest łatwa w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo sycąca i pożywna. W tym artykule podpowiemy Ci, jak zrobić pyszną pastę z tuńczyka oraz jak ją podawać.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2023 ZaradnaKobieta.pl