Sałatka brokułowa
Canva.com

Jajka, brokuły i ogórki. Wystarczą 3 składniki, a sałatka wielkanocna zachwyci gości!

Świetny, lekki i niezwykle prosty przepis na wielkanocną sałatkę. Szybka w przygotowaniu i nieobciążająca domowego budżetu opcja, która z pewnością na stałe zagości wśród twoich domowych przepisów. Kolorowy zachęcający wygląd i niezwykle przyciągający smak sprawi, że sałatka jest idealna nie tylko od święta, ale również na co dzień.
Reklama

Składniki na sałatkę jajeczno - brokułową

  • średni świeży brokuł
  • 5 dużych ogórków konserwowych
  • 4 duże jajka
  • 4 pełne łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przepis na sałatkę jajeczno - brokułową

  1. Jajka dokładnie umyj i ugotuj na twardo.
  2. Brokuł dokładnie opłucz i podziel na różyczki, a następnie ugotuj na parze lub w niewielkiej ilości osolonej wody.
  3. Po ugotowaniu jajka i brokuł wyciągnij z wody do ostudzenia.
  4. W tym czasie przygotuj półmisek do serwowania i pokrój ogórki w drobną kosteczkę.
  5. Wrzuć ogórki do miski, a następnie dodaj ugotowany i ostudzony brokuł.
  6. Jajka obierz ze skorupek i pokrój w średnią kostkę, dodaj do miski wraz z dużą ilością majonezu.
  7. Dopraw solą i pieprzem do smaku i bardzo dokładnie wymieszaj. Smacznego!
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama