Canva
Do schabowego dodaj... wodę gazowaną. Genialny trik!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Moczenie w mleku i cebuli to nie wszystko! Poznaj inny sposób, który sprawi, że kotlety schabowe będą wyjątkowe. Nie potrzebujesz żadnych wyjątkowych produktów, wystarczy odpowiednio użyć wody gazowanej.
Reklama
Do czego dodać wodę gazowaną podczas szykowania kotletów?
Wodę gazowaną należy dodać do jajka użytego w panierce. Dzięki temu panierka będzie wyjątkowo lekka i smaczna.
Składniki na kotlety schabowe z wodą gazowaną
Canva
Przepis na kotlety schabowe z wodą gazowaną
- Mięso umyj, osusz, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem.
- Cebulę posiekaj w piórka, obłóż nią mięso.
- Schabowe zalej mlekiem i schowaj do lodówki na jakiś czas.
- Rozbij jajko i rozbełtaj w miseczce.
- Mięso wyjmij z lodówki, odsącz z mleka, natrzyj solą i pieprzem.
- Nagrzej patelnię, a potem smalec.
- Obtocz kolety w mące.
- Dodaj odrobinę wody gazowanej do jajka i delikatnie wymieszaj.
- Zanurz mięso w jajku, a następnie obtocz w bułce tartej.
- Natychmiast zacznij je smażyć.
Z czym podawać kolety schabowe?
Najlepsze będą oczywiście z ziemniakami i jakąś pyszną surówką, na przykład z jabłka i marchewka. Świetnie sprawdzi się też zasmażana kapusta.
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Oto sekret babci na idealną panierkę do kotletów schabowych. Sprawdź
Idealna panierka jest kluczem do uzyskania chrupiącej i złocistej powierzchni, która otula soczyste mięso schabowe. Jeśli szukasz sekretu, który sprawi, że Twoje kotlety będą smakować jak te, które robiła Twoja babcia, to dobrze trafiłeś! W tym artykule podzielimy się tajemnicą doskonałej panierki do kotletów schabowych, która zachwyci Twoich bliskich.
Schabowe inaczej? Koniec nudy!
Schabowe inaczej z pewnością przypadną do gustu wielu miłośnikom mięsa wieprzowego. W tym artykule przedstawimy przepis na schabowe inaczej oraz podpowiemy, jak je podawać oraz udzielimy kilku porad, które pomogą w przygotowaniu idealnego schabowego.
Niedzielny schabowy na cały talerz. Hitowy przepis!
Schabowy to jedno z najpopularniejszych dań w polskiej kuchni. Chrupiąca panierka, soczyste mięso i tradycyjne dodatki sprawiają, że niedzielny obiad nabiera wyjątkowego charakteru.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl