Canva
Do schabowego dodaj... wodę gazowaną. Genialny trik!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Moczenie w mleku i cebuli to nie wszystko! Poznaj inny sposób, który sprawi, że kotlety schabowe będą wyjątkowe. Nie potrzebujesz żadnych wyjątkowych produktów, wystarczy odpowiednio użyć wody gazowanej.
Reklama
Do czego dodać wodę gazowaną podczas szykowania kotletów?
Wodę gazowaną należy dodać do jajka użytego w panierce. Dzięki temu panierka będzie wyjątkowo lekka i smaczna.
Składniki na kotlety schabowe z wodą gazowaną
Canva
Przepis na kotlety schabowe z wodą gazowaną
- Mięso umyj, osusz, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem.
- Cebulę posiekaj w piórka, obłóż nią mięso.
- Schabowe zalej mlekiem i schowaj do lodówki na jakiś czas.
- Rozbij jajko i rozbełtaj w miseczce.
- Mięso wyjmij z lodówki, odsącz z mleka, natrzyj solą i pieprzem.
- Nagrzej patelnię, a potem smalec.
- Obtocz kolety w mące.
- Dodaj odrobinę wody gazowanej do jajka i delikatnie wymieszaj.
- Zanurz mięso w jajku, a następnie obtocz w bułce tartej.
- Natychmiast zacznij je smażyć.
Z czym podawać kolety schabowe?
Najlepsze będą oczywiście z ziemniakami i jakąś pyszną surówką, na przykład z jabłka i marchewka. Świetnie sprawdzi się też zasmażana kapusta.
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Takich kotletów schabowych jeszcze nie jadłaś. Wystarczy, że zrobisz taki sos. Z czego?
Co mają wspólnego polskie schabowe z Japonią? Pyszny sos! Zdradzamy mieszankę przypraw, dzięki której totalnie zmienisz smak.
Chcesz przygotować schabowe, a nie masz tłuczka? Sprawdź, czym go zastąpić
Chcecie przyrządzić kotlety schabowe, lecz w kuchni nie macie tłuczka? Wciąż możecie zrobić pyszne i delikatne kotlety na obiad. Wystarczy, że zastosujecie proste triki, pozwalające przygotować mięso z wykorzystaniem narzędzi, które macie w domu. Podpowiadamy, jak możecie sobie pomóc.
Chrupiąca panierka to nie lada wyzwanie. Sprawdź, jakie błędy popełniasz!
Sekretem pysznych kotletów schabowych jest dobre, świeże mięso oraz chrupiąca, złocista panierka. Wiele osób popełnia sporo błędów w przygotowywaniu kotletów. Sprawdź, co zrobić, aby ulubione danie Polaków zawsze wychodziło idealnie!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2023 ZaradnaKobieta.pl