Canva.com
Najlepszy przepis na gołąbki wegetariańskie. Nigdy takich nie jadłeś!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Gołąbki w wersji wegetariańskiej skradły nasze serca. Pyszna, miękka kapusta otula aromatyczne, warzywne nadzienie. Sprawdź już dziś najlepszy przepis!
Reklama
Składniki na gołąbki
Do przygotowania pysznych gołąbków bez mięsa potrzebujemy:
- 2 główki białej kapusty
- 2 woreczki kaszy
- 2 woreczki ryżu
- 2 cebule
- 2 marchewki
- papryka czerwona
- ząbek czosnku
- 2 łyżki suszonych grzybów
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 3/4 litra bulionu warzywnego
- 2 jajka
- natka pietruszki lub koperku
- papryka wędzona w proszku
- odrobina majeranku
- sól
- pieprz
Gołąbki przygotujemy w zaledwie 60 minut.
Jak zrobić wege gołąbki krok po kroku?
Canva.com
- Kaszę i ryż gotujemy w osolonej wodzie.
- Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni.
- Dodajemy czosnek, paprykę i marchew.
- Całość solimy i posypujemy pieprzem.
- Dodajemy suszone grzyby oraz majeranek.
- Wszystko mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
- Ryż, kaszę i warzywa łączymy oraz dodajemy przecier pomidorowy.
- Farsz wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę.
- Kapustę wydrążamy i przekładamy do garnka z osoloną wodą.
- Kapustę gotujemy przez 10 minut.
- Farsz zawijamy w liście i smażymy gołąbki na patelni.
- Następnie przekładamy je do garnka i zalewamy bulionem.
- Całość gotujemy przez 40 minut.
Zobacz także
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Czytaj więcej
Jak przygotować pyszny farsz na gołąbki? - Przepisy i wskazówki
Gołąbki to jedno z najpopularniejszych i najbardziej lubianych dań w polskiej kuchni. Aby przygotować idealne gołąbki, ważny jest nie tylko wybór mięsa i kapusty, ale również farszu, który nadaje temu daniu wyjątkowego smaku. Przedstawiamy kilka przepisów na farsz na gołąbki oraz udzielamy porad, jak zrobić najlepszy farsz krok po kroku.
Gołąbki z młodej kapusty: TEN trik zaoszczędzi Ci dużo czasu!
Jeśli szukasz przepisu na smaczne i zdrowe danie, które sprawi, że cała rodzina będzie zadowolona, to gołąbki z młodej kapusty na pewno Cię nie zawiodą. To jedno z ulubionych dań polskiej kuchni, które idealnie sprawdza się na obiad, ale również na kolację czy imprezę ze znajomymi.
Sos do gołąbków - klasyka z twistem! [2 przepisy!]
Jeśli szukasz idealnego sosu do gołąbków, to dobrze trafiłaś - zdradzimy Ci przepisy na sosy do gołąbków, które nie mają sobie równych! Klasyczne pomidorowe, ale... z twistem!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2023 ZaradnaKobieta.pl