Canva
Aksamitne, delikatne naleśniki bez wody
Do przeczytania w ok. 1 min.
Masz ochotę na naleśniki, ale w domu nie ma gazowanej wody? Wcale jej nie potrzebujesz! Wypróbuj przepyszne naleśniki bez wody gazowanej. Są banalnie proste w przygotowaniu i smakują obłędnie. To doskonała baza do różnych dań.
Reklama
Naleśniki bez wody gazowanej — ważne są proporcje
Ważne jest, żeby wszystkiego było mniej więcej tyle samo. Potrzebujesz też dobrej patelni do naleśników.
Składniki na naleśniki
- 2 szklanki mleka
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- olei do smażenia (opcjonalnie)
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 płaska łyżeczka cukru
Canva
Naleśniki bez wody gazowanej — przepis
- Przesiej mąkę przez sito do miski.
- Wlej mleko.
- Wbij jajko.
- Dodaj cukier, sól i olej.
- Wymieszaj trzepaczką.
- Rozgrzej patelnię.
- Dodaj olej (jeśli patelnia jest dobra, możesz pominąć ten krok).
- Smaż naleśniki z obu stron.
Z czym podawać naleśniki?
Są pyszne zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko. W wersji wytrawnej możesz do środka włożyć sos, mielone mięso, szynkę i ser.
Na słodko sprawdzi się ser z cukrem, dżem. Jeśli chcesz olśnić gości, możesz też polać je słodkim sosem i udekorować bitą śmietaną.
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Szukasz najlepszej patelni do naleśników? Sprawdź nasze porady!
Jeśli jesteś miłośnikiem naleśników, wiesz jak ważną rolę odgrywa dobra patelnia w procesie ich przygotowania. Wybór odpowiedniej patelni może mieć ogromny wpływ na smak, konsystencję i wygląd twoich naleśników. Podpowiadamy, jak wybrać najlepszą patelnię do naleśników, aby cieszyć się doskonałymi rezultatami za każdym razem.
Naleśniki proteinowe na dobry początek dnia
Czy istnieje coś lepszego niż puszyste i aromatyczne naleśniki? A co powiesz na połączenie smaku i zdrowia? Dzięki przepisowi na naleśniki proteinowe, możesz cieszyć się ulubioną przekąską, która dostarczy Ci nie tylko pysznego smaku, ale także cennych składników odżywczych.
Obłędne naleśniki dyniowe z cynamonem. Must have na jesień!
Jesień to magiczny czas, kiedy natura obdarowuje nas bogactwem smaków. Jednym z najbardziej charakterystycznych skarbów tego sezonu jest dynia. Dlatego nie może zabraknąć w naszych kulinarnych eksperymentach. Dziś podpowiemy Ci, jak przygotować obłędne naleśniki dyniowe z nutą cynamonu - smakowitą propozycję, która oczaruje Twoje kubki smakowe!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl