Pożywne placki z banana i płatków owsianych. Pomysł na popisowe śniadanie z Tik Toka
Do przeczytania w ok. 1 min.
Pomysłowe placuszki bananowe - danie bez zarzutu
Placki bananowe wychodzą puszyste, miękkie i niesamowicie pyszne. Składników nie należy miksować zbyt długo – ważne, aby ciasto miało konsystencję śmietany. Smakowite placki można przyrządzić na kilka sposobów. To dobra idea szczególnie dla dzieci i osób, które nie tolerują niektórych produktów żywnościowych. Robiąc je samodzielnie w domu można mieć pełną kontrolę nad ich składem, który jest bardzo prosty.
Placki bananowe - przygotowanie krok po kroku
Składniki:
- 1 jajko
- 1 banan
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 1 łyżka stołowa płatków owsianych
- ulubiony dżem
Możemy dodać do środka także odrobinę mascarpone do smaku.
Sposób przygotowania:
Najpierw rozgrzej patelnię i posmaruj ją masłem klarowanym. Do kielicha blendera wsyp płatki owsiane, dodaj 1 jajko i banana. Po chwili wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę. Na dobrze rozgrzanej patelni układaj porcje masy i smaż placki około 3 minut z obydwu stron. Na koniec posmaruj gotowe placuszki ulubionym dżemem (np. truskawkowym, porzeczkowym). Smacznego.