Canva
Gorzka wątróbka? Zastosuj ten trik, a będzie idealna
Do przeczytania w ok. 1 min.
Masz wrażenie, że wątróbka nie wychodzi, tak jak powinna, mięso ma zbyt gorzki smak? Wypróbuj metodę naszych babć. Zobacz też, jak przygotować najlepszą wątróbkę z jabłkami, na pewno pokochasz ten przepis.
Reklama
Ten trik sprawi, że wątróbka będzie obłędna
Musisz wymoczyć wcześniej wątróbkę w mleku przez kilka godzin. Uda Ci się uzyskać wyjątkowy smak.
Składniki na wątróbkę z jabłkiem
Canva
Jak krok po kroku zrobić wątróbkę z jabłkiem
- Wątróbkę umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i oczyść z błon.
- Zalej mięso mlekiem i schowaj do lodówki na parę godzin.
- Cebulę pokrój w piórka, a jabłka na podłużne plasterki.
- Wyjmij mięso z lodówki, osusz.
- Zeszklij cebulę na patelni, dodaj na chwilę jabłka.
- Zdejmij cebulę z jabłkami, oczyść patelnię, dodaj olej.
- Oprósz wątróbkę mąką. Podsmaż.
- Połącz mięso z cebulą, jabłkami.
- Dodaj sól, pieprz. Wymieszaj wszystko, wyłącz patelnię.
Z czym podawać wątróbkę z jabłkiem
Takie mięso najlepiej smakuje z gotowanymi lub smażonymi ziemniakami. To idealne połączenie.
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Pate z wątróbki - kulinarny hit!
Jeśli jesteś miłośniczką wykwintnych smaków i poszukujesz czegoś, co zaskoczy Twoje kubki smakowe, pate z wątróbki jest idealnym wyborem. To pyszne danie, które ma długą historię i jest uwielbiane przez wielu smakoszy na całym świecie. W tym artykule dowiesz się więcej o historii pate z wątróbki, przepisie na jego przygotowanie, jak go podawać oraz kilku poradach, które pomogą Ci stworzyć doskonałe danie.
Wątróbka z cebulką - tajemnica zdrowia!
Czy wiesz, że wątróbka z cebulką to nie tylko pyszne, ale również bardzo zdrowe danie? Wątróbka jest bogata w składniki odżywcze, takie jak żelazo, witamina A, witamina B12 i kwas foliowy. Dodatek cebuli do dania zwiększa jego wartość odżywczą i dodaje smaku. W tym artykule dowiesz się, jak przygotować wątróbkę z cebulką i jak ją podawać.
Wątróbka w sosie śmietanowym - tajemnica zdrowia!
Czy wiesz, że wątróbka to jedno z najzdrowszych mięs? Zawiera wiele cennych składników odżywczych, takich jak żelazo, witamina A, witamina B12 i kwas foliowy. W dodatku jest bardzo smaczna i uniwersalna w kuchni. W tym artykule przedstawimy przepis na wątróbkę w sosie oraz omówimy jej właściwości zdrowotne, jak ją podawać i udzielimy kilku porad.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl