Canva
Gorzka wątróbka? Zastosuj ten trik, a będzie idealna
Do przeczytania w ok. 1 min.
Masz wrażenie, że wątróbka nie wychodzi, tak jak powinna, mięso ma zbyt gorzki smak? Wypróbuj metodę naszych babć. Zobacz też, jak przygotować najlepszą wątróbkę z jabłkami, na pewno pokochasz ten przepis.
Reklama
Ten trik sprawi, że wątróbka będzie obłędna
Musisz wymoczyć wcześniej wątróbkę w mleku przez kilka godzin. Uda Ci się uzyskać wyjątkowy smak.
Składniki na wątróbkę z jabłkiem
Canva
Jak krok po kroku zrobić wątróbkę z jabłkiem
- Wątróbkę umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i oczyść z błon.
- Zalej mięso mlekiem i schowaj do lodówki na parę godzin.
- Cebulę pokrój w piórka, a jabłka na podłużne plasterki.
- Wyjmij mięso z lodówki, osusz.
- Zeszklij cebulę na patelni, dodaj na chwilę jabłka.
- Zdejmij cebulę z jabłkami, oczyść patelnię, dodaj olej.
- Oprósz wątróbkę mąką. Podsmaż.
- Połącz mięso z cebulą, jabłkami.
- Dodaj sól, pieprz. Wymieszaj wszystko, wyłącz patelnię.
Z czym podawać wątróbkę z jabłkiem
Takie mięso najlepiej smakuje z gotowanymi lub smażonymi ziemniakami. To idealne połączenie.
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Reklama
Najczęściej czytane
Reklama
Reklama
© 2023 ZaradnaKobieta.pl