Hummus
Canva.com

Wegański smalec z TEGO składnika jest obłędny. Spróbuj, nie pożałujesz!

Smalec wegański brzmi jak żart i oksymoron, który nie ma szans na realizację. Okazuje się jednak, że kreatywność w sferze kulinarnej nie zna granic, a przygotowanie nadzwyczajnie pysznego smalcu z fasoli jest jak najbardziej możliwe. Ta unikatowa pasta będzie doskonałym dodatkiem do kanapek i z pewnością przypadnie do gustu wszystkim smakoszom w naszym domu. Od czego zacząć?
Reklama

Niezbędne składniki na smalec wegański

  • 1 jabłko
  • 2 cebule
  • 1 jałowiec
  • 1 goździk
  • 1 ziele angielskie
  • 2 liście laurowe
  • olej
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • szczypta majeranku i lubczyku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania smalcu z fasoli

  1. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy drobno posiekaną cebulkę i jabłko. Dodajemy również liście laurowe, ziele, jałowiec oraz goździk.
  2. Fasolę umieszczamy w osobnym naczyniu. Dodajemy majeranek, lubczyk, sos sojowy oraz 60 ml wody. Całość rozdrabniamy za pomocą blendera.
  3. Wyciągamy przyprawy z cebuli i jabłek, a następnie całość dodajemy do naczynia z fasolą. Ponownie miksujemy na niewielkich obrotach, by wszystkie składniki dobrze się połączyły.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie odstawiamy do lodówki na kilka godzin i voila!
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama