Czym zastąpić bułkę tartą? 5 pomysłów na zdrową i smaczną panierkę
Przejdź do galerii zdjęć
Najbardziej popularna panierka do mięsa lub ryb to tradycyjna bułka tarta, którą obtacza się wybrane produkty bezpośrednio przed smażeniem. Panierowanie można jednak wykonać na wiele sposobów, wykorzystując inne, równie smaczne i ciekawe dodatki. Czym zastąpić bułkę tartą?
Reklama
Panierka do smażenia to ważny element wielu potraw, który wykorzystujemy na co dzień w kuchni. Chrupiąca otoczka idealnie sprawdza się zwłaszcza podczas przygotowywania ryb lub różnego rodzaju mięs, a nawet sera. Idealna panierka powinna być krucha i złocista, musi także dobrze przylegać do przyrządzanych produktów podczas smażenia. Przedstawiamy 5 ciekawych pomysłów na zdrową i smaczną panierkę, która różni się od powszechnie stosowanej bułki tartej!
Pokruszone za pomocą moździerza lub kuchennego wałka paluszki to smaczny i bardzo oryginalny zamiennik tradycyjnej bułki tartej.
Czym zastąpić bułkę tartą? Płatki owsiane
Płatki owsiane to doskonały zamiennik bułki tartej, który sprawdza się podczas smażenia każdego rodzaju potraw. Aby wykorzystać je do panierowania, wystarczy zmielić je w młynku do kawy lub rozdrobnić za pomocą blendera.Czym zastąpić bułkę tartą? Słone paluszki
Jeśli w kuchni zabraknie nam znienacka bułki tartej, bądź poszukujemy nowych smaków, które sprawdzą się podczas smażenia ulubionych dań, możemy wypróbować technikę panierowania opartą na wykorzystaniu słonych paluszków.Reklama
Czym zastąpić bułkę tartą? Płatki kukurydziane
Płatki kukurydziane to nie tylko składnik zdrowego, sycącego śniadania. Z powodzeniem zastąpią one bułkę tartą podczas panierowania mięs, ryb lub sera. Wystarczy starannie je rozdrobnić, dodając do nich ulubione przyprawy.Czym zastąpić bułkę tartą? Wiórki kokosowe
Wiórki kokosowe w roli panierki to propozycja dla miłośników nietypowych rozwiązań kulinarnych. Świetnie sprawdzają się one jako uzupełnienie wielu potraw, zapewniając im charakterystyczny aromat i smak.Czym zastąpić bułkę tartą? Orzechy
Rozdrobnione orzechy to doskonały zamiennik bułki tartej, który świetnie nadaje się do smażenia. Nie tylko trzymają się produktów na patelni, nadają też potrawom wyjątkowy wygląd i smak.Reklama
Zobacz galerię zdjęć: breadcrumbs
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Panierka do ryby: Nie znasz tego sposobu? Dużo tracisz!
Jeśli uwielbiasz ryby w panierce, ale nie wiesz jak ją przygotować, koniecznie przeczytaj ten artykuł! W nim dowiesz się, jak zrobić idealną panierkę do ryby, która będzie chrupiąca na zewnątrz, a miękka i soczysta w środku.
Delikatna maseczka z płatków owsianych. Naturalny lek na suchą skórę
Maseczka z płatków owsianych to świetny sposób na odżywienie i ukojenie skóry. Płatki owsiane są pełne antyoksydantów, witamin, minerałów i właściwości przeciwzapalnych, które pomagają zmniejszyć zaczerwienienia, podrażnienia i stany zapalne.
Chrupiąca panierka to nie lada wyzwanie. Sprawdź, jakie błędy popełniasz!
Sekretem pysznych kotletów schabowych jest dobre, świeże mięso oraz chrupiąca, złocista panierka. Wiele osób popełnia sporo błędów w przygotowywaniu kotletów. Sprawdź, co zrobić, aby ulubione danie Polaków zawsze wychodziło idealnie!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2023 ZaradnaKobieta.pl