Wielkanoc 2017: Jak zabarwic jajka za pomocą naturalnych składników?

Wielkanoc 2017: Jak zabarwic jajka za pomocą naturalnych składników?

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Istnieje prosty i zarazem bardzo efektowny sposób z na zabarwienie jajek w domowych warunkach. Jak to zrobić?
Reklama
Jeśli chcesz zabarwić jajka naturalnym spoosbem, przygotuj następujące składniki:
  • Czerwona kapusta - barwi jajka na niebiesko
  • Kurkuma - na żółto
  • Skórki pokrojonej cebuli - na pomarańczowo
  • Burak ćwikłowy - na czerwono
Ugotuj każdy ze składników oddzielnie w garnku z wodą aż do jej zabarwienia. Przelej napar przez sitko - każdy do innej szklanki. Uzyskasz 4 napary każdy w innym kolorze. Przygotuj miksturę - do każdej 1 szklanki naparu dodaj 1 łyżkę octu winnego. W każdej szklance zanurz ugotowane i obrane ze skórki 1 jajko - każde w innej szklance. Zostaw na 12 godzin. Ciesz się efektami :) Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama