Ekologiczne, wegańskie brownie z kaszy jaglanej - szybkie w wykonaniu i idealne dla dzieci
Dziś prezentujemy Wam przepis na 100% wegańskie, ekologiczne brownie - czyli ciasto, które możesz serwować swoim dzieciom bez wyrzutów sumienia! Jeśli sama należysz do łasuchów, na pewno zakochasz się w tym smaku.
Reklama
Co roku nieświadomie spożywamy do 10 kg środków chemicznych (pozostałości sztucznych nawozów, środków ochrony roślin, konserwantów, wzmacniaczy smaku, antybiotyków), które często są przyczyną poważnych chorób. Certyfikowana symbolem zielonego listka żywność ekologiczna nie zawiera sztucznych substancji chemicznych i jest wolna od GMO. Dlatego, aby zrobić w 100% zdrowe brownie, zdecydowaliśmy się na wykorzystanie produktów marki Organic Farma Zdrowia.
Nasza redakcja na początku miała nieco sceptyczne podejście do sprawy, wychodząc z założenia, że ciasto zrobione z samych ekologicznych składników z pewnością przekroczy ,,rozsądny" budżet. Obliczenia pozytywnie nas zaskoczyły! Blaszka organicznego brownie wyniosła nas dokładnie 26,53 zł, co daje 3,97 zł za porcję (Z naszej blaszki wyszło ok 7 sporych porcji).
W dużej mierze to zasługa tego, że większość produktów z przepisu w sklepie Organic Farma Zdrowia jest w stale obniżonej cenie. W cukierni ciasto zrobione z białej mąki i białego cukru niejednokrotnie kosztuje znacznie więcej, a do tego jest obłędnie kaloryczne i nie zawiera cennych dla naszego zdrowia substancji. Macie jeszcze jakieś wątpliwości? Zobaczcie jak wykonać ten zdrowy deser!
https://www.youtube.com/watch?v=S-1BKjjz4T0&feature=youtu.be
Składniki:
Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Do ugotowanej kaszy z daktylami dodajemy banana, mleko kokosowe, melasę, kakao, olej kokosowy, cynamon i blendujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę kokosową i blendujemy raz jeszcze. Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzchu układamy posiekane orzechy. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
Zapraszamy do zakupów na www.organic24.pl oraz do sklepów stacjonarnych Organic Farma Zdrowia w całej Polsce!
Reklama
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 1 dojrzały banan
- 1/2 szklanki daktyli
- 1/2 szklanki mleka kokosowego
- 3 łyżki melasy karobowej
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2-3 garście orzechów
- szczypta cynamonu
Reklama
Reklama
zdrowe słodyczebrownie z kaszy jaglanejekologiczne brownieekologiczne słodyczewegańskie browniezdrowe ciasto
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Brownie z... fasoli! Samo zdrowie!
Marzysz o deserze, który jest nie tylko pyszny, ale także zdrowy? Przedstawiamy Ci rewolucyjny przepis na brownie z fasoli! To niesamowite połączenie smaku i wartości odżywczych, które zaskoczy Cię swoją doskonałością. Przekonaj się, jak łatwo można stworzyć przysmak, który pokocha Twoje podniebienie.
Brownie z kaszy jaglanej - najzdrowsze!
Czy wiesz, że możesz przygotować pyszne i zdrowe brownie z kaszy jaglanej? To świetna alternatywa dla tradycyjnego brownie, która dostarcza mnóstwo składników odżywczych i niezwykłego smaku. W tym artykule dowiesz się, jak przygotować brownie z kaszy jaglanej, jakie ma właściwości zdrowotne, jak je podawać i otrzymasz kilka porad dotyczących tego przepisu.
Deser z tapioki – przepisy na szybki deser z kaszy z manioku
Deser z tapioki jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Dostarcza bowiem organizmowi wielu witamin i składników odżywczych. Co więcej, świetnie sprawdzi się, kiedy osoba dbająca o linię, ma ochotę na coś słodkiego, ale nietuczącego. Pyszności na bazie tapioki są też niskokaloryczne.
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl